Română | Italiano
AcasăŞtiri201718 Martie: Întâlnirea Preasfinţiei Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparhul de ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11678.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11678.jpg

Ştiri

Întâlnirea Preasfinţiei Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla la Bologna cu cele mai înalte autorităţi ale Arhiepiscopiei de Bologna şi lansarea cărţii „'Credinţa noastră este viaţa noastră” a Cardinalului Iuliu Hossu

Întâlnirea Preasfinţiei Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla la Bologna cu cele mai înalte autorităţi ale Arhiepiscopiei de Bologna şi lansarea cărţii „'Credinţa noastră este viaţa noastră” a Cardinalului Iuliu Hossu

Marţi, 14 martie 2015, pentru Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu a fost o zi memorabilă la Bologna.
Preasfinţia Sa l-a întâlnit la prânz pe Mons. Giovanni Silvani, Vicarul General pentru administraţie iar la ora 15,00 a avut întâlnire cu Arhiepiscopul Mons. Matteo Zuppi.
La ora 17,00 la Biserica greco-catolică „Sfânta Cruce” a românilor din Bologna, a avut loc lansarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră”, volum ce cuprinde cele trei caiete de memorii ale terorii din lagărele comuniste ale Cardinalul Iuliu Hossu.
Prezenţi la această lansare Mons. Stefano Ottani, Vicar General al Sinodalităţii, prof. Universitar Enrico Morini, preşedintele Comisiei Ecumenice, prof. Franco Faranda, pr. Ioan Râmboi decanul preoţilor ortodocşi din Bologna.
În faţa auditoriului format din români dar şi din italieni, moderator fiind Mons. Andrea Cagnato, responsabil Migrantes al Regiunii Emilia – Romagna, au stat la masa prezentării; Preasfinţia Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla; Excelenţa Sa domnul Consul General Eugen Şerbănescu; Părintele Sincel Marinel Mureşan şi Părintele Trandafir Vid.
Şirul prezentărilor dedicate personalităţii Cardinalului Hossu a fost deschis de către Pr. Sincel Marinel Mureşan, ideatorul unui proiect comun cu biserica Ortodoxă şi Romano – Catolică română, de a se prezenta la Bologna un martir greco-catolic, un martir ortodox şi un martir romano-catolic român.
Pr. Trandafir Vid, consilier al Departamentului cultural al Episcopiei Ortodoxe a Italiei cu binecuvântarea Preasfinţitului Siluan, a vorbit despre importanţa acestei iniţiative şi şi-a exprimat dorinţa ca să se extindă în toată Italia o prezentare amplă a cărţii a fost făcută de către Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, care a făcut o trecere în revistă a vieţii Cardinalului Hossu începând cu perioada când a devenit Cardinal, anii de temniţă şi sfârşind cu perioada de după eliberare care a trăit-o la Mănăstirea Căldăruşani unde a stat izolat, în domiciliu obligatoriu, până la sfârşitul vieţii fiind înmormântat la Cimitirul Bellu catolic din Bucureşti.
La finalul prezentării şi a discuţiei, Preasfinţitul Florentin i-a rugat pe toţi prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria Cardinalului Iuliu Hossu şi a celorlalţi arhierei care au pierit în temniţele comuniste şi a împărţit câte o fotografie cu martirii noştri, în semn de arhierească binecuvântare.
Roxana Dima

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.