Română | Italiano
AcasăŞtiri201718 Martie: Memoriile Eminenţei Sale Cardinal Iuliu Hossu, intitulate „Credinţa ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11598.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11598.jpg

Ştiri

Memoriile Eminenţei Sale Cardinal Iuliu Hossu, intitulate „Credinţa noastră este viaţa noastră” prezentate în Toscana

Memoriile Eminenţei Sale Cardinal Iuliu Hossu, intitulate „Credinţa noastră este viaţa noastră” prezentate în Toscana

În perioada 15-16 martie P. S. Florentin Crihălmeanu a prezentat cartea ”Credinţa noastră este viaţa noastră” în trei locuri de încărcătură istorică din Toscana, cu participarea a numeroase personalităţi din Regiune.
Astfel, în după-amiaza zilei de 15 martie, în istorica biserică ”San Pietro in Gattolino” (Serumido) din Firenze, biserică ce este încredinţată comunităţii noastre greco-catolice condusă de pr. prot. Valer Sician, în prezenţa Eminenţei Sale Cardinal Giuseppe Betori, Mitropolit şi Arhiepiscop de Firenze, a avut loc prima prezentare de carte, sub egida nou-înfiinţatului Centru Cultural Românesc ”M. Eminescu” din Firenze. La această prezentare a participat un public compus din preoţi de la Migrantes Firenze, pr. prot. Ioan Trandafir, parohul comunităţii ortodoxe române II din Florenţa şi protopop al Bisericii Ortodoxe Române din Toscana, pr. Ionuţ Coman, parohul comunităţii ortodoxe române I din Florenţa, precum şi alte personalităţi italiene şi româneşti din Florenţa şi Toscana: dr. Eugenio Bossi, dr. Bruno Dei, dl. Daniele Berti, responsabilul Teatrului Aurora din Scandicci, dl. Leontin Cojocea, preşedintele CASCRI, dl. Ştefan Stănăşel, preşedintele CNCRI, dl. Claudiu Stănăşel, alături de multe alte persoane.
În dimineaţa celei de a doua zi, sub egida Mişcării Focolare şi a Protopopiatului nostru de Toscana şi Umbria, prezentarea de carte a avut loc în istorica mănăstire a Franciscanilor din Incisa Valdarno, sediul actual al Şcolii de formare spirituală a preoţilor, a diaconilor şi a seminariştilor din Mişcarea Focolară. Aici prezenţa a fost una de excepţie: pr. prof. Piero Coda, preşedintele Institului Universitar Sophia, la care studiază şi pr. prot. Valer Sician, pr. Imre Kiss, responsabilul Şcolii, precum şi alţi preoţi şi seminarişti din Ungaria, Kenya, Polonia, Thailanda, Argentina, Elveţia, Ecuador, Columbia, Burkina Faso şi din diferite părţi ale Italiei.
După-amiază, prezentarea s-a făcut la Livorno, în Biserica “della Purificazione”, biserică încredinţată parohiilor greco-catolice române şi ucrainiene din Livorno, în prezenţa Preasfinţiei Sale Mons. Simone Giusti, Episcop de Livorno, pr. prot. Valer Sician, protopop de Toscana şi Umbria, pr. prot. Flaviu Jurca, protopop de Sarmisegetuza, pr. paroh Vasile Orghici, pr. Petru Visinski, parohul ucrainian, pr. Gabriel Cornea, parohul din Castelnuovo di Misericordia şi bunii noştri credincioşi, împreună cu multe alte persoane de naţionalitate română şi italiană.
În toate aceste locuri de încărcătură istorică, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu a prezentat memoriile mărturisitorului de credinţă, servul lui Dumnezeu Cardinal Iuliu Hossu (1885-1970), întemniţat la Sighet în perioada 1950-1955 în timpul regimului comunist.
Aceste scrieri, evidenţiază Preasfinţitul Florentin, nu trebuie citite ca pe un roman, ci pentru a da laudă lui Dumnezeu. Biserica noastră devine astfel o Biserică a unităţii, a adevărului şi a iubirii.
O mai largă expunere a prezentărilor se poate citi în articolul scris de d-na Monica Cuzzocrea, jurnalista Episcopiei de Livorno, la secţiunea Livorno a acestui site.
P. Valer Sician

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.