Română | Italiano
AcasăŞtiri20116 Ianuarie: Liturghia pentru încheierea vizitei pastorale pentru emigranţii din Padova
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic » Titlu: 11667.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Părintele Ioan Alexandru Pop doctor în drept canonic

Titlu: 11667.jpg

Ştiri

Liturghia pentru încheierea vizitei pastorale pentru emigranţii din Padova

Liturghia pentru încheierea vizitei pastorale pentru emigranţii din Padova

În dimineaţa zilei de 6 ianuarie 2011, comunitatea românească greco-catolică din Padova, în frunte cu parohul pr. Aetius Pop şi cu pr. Cristian Sabău, a participat la Liturghia de încheiere solemnă a vizitei pastorale a Arhiepiscopului Mons. Antonio Mattiazzo. Fiind sărbătoarea Epifaniei în ritul latin, adică a prezentării Magilor în faţa Pruncului Isus, biserica Sf. Carol Borromeu din Padova a devenit aproape neîncăpătoare pentru comunităţile prezente la acest eveniment. Şi-au dat întâlnire preoţii şi membrii ai comunităţilor africană anglofonă, africană francofonă, latino-americană, filipineză, poloneză, românească de rit bizantin şi respectiv de rit latin, ucraineană, şi Sri Lanka.
Vizita pastorală a început pe data de 10 octombrie 2010, răstimp în care Arhiepiscopul Mattiazzo a vizitat rând pe rând toate aceste comunităţi din teritoriul Padovei, celebrând cu fiecare Sf. Liturghie, întâlnind respectivele consilii pastorale şi încercând să intre în contact cu toate problemele concrete ale acestora. Excelenţa Sa i-a vizitat pe românii greco-catolici în 31 octombrie 2010, iar pe cei romano-catolici în 21 noiembrie.
În cuvântul de învăţătură, Arhiepiscopul a trasat o paralelă între evenimentul adoraţiei Magilor, care reprezenta o strângere în jurul lui Isus a reprezentanţilor unor ţări străine, cu sărbătoarea celebrată în acest mod, în care-şi dădeau întâlnire în jurul Domnului toate etniile prezente la Padova, împărtăşind aceeaşi credinţă.
Pr. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.