Română | Italiano
AcasăŞtiri20179 Aprilie: Intrarea în biserica nouă de Florii la Forlì
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11637.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11637.jpg

Ştiri

Intrarea în biserica nouă de Florii la Forlì

Intrarea în biserica nouă de Florii la Forlì

Pe tot parcursul Postului Mare, în Protopopiatul Emilia-Romagna şi Marche, aşa cum era stabilit în Programul protopopial, s-au săvârşit Masluri de Obşte.
Sfintele Masluri au o forţă de rugăciune unită şi o mare putere asupra celor care participă la ele. Participarea preoţilor din parohiile din protopopiatul de care aparţinem a făcut vizibilă unitatea Bisericii noastre în teritoriu. A fost în acelaşi timp o ocazie deosebită de spovadă pentru credincioşii din toate parohiile. Toţi cei care au participat la Sfintele Masluri au îmbrăţişat cu dragoste îndemnul preoţilor de a se mărturisi înainte de mirungere.
Sâmbătă, 8 aprilie, preoţii s-au întâlnit pentru a săvârşi rânduiala Maslului la Forli în Biserica Sfântului Francisc – noul lăcaş de cult acordat Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” care anul acesta împlineşte 15 ani de la înfiinţare. După mirungerea cu undelemnul sfinţit, credincioşii s-au apropiat cu multă evlavie de relicva Sfântului Francisc de Assisi, o schijă din Sfânta Cruce şi un spin din coroana Mântuitorului nostru Isus Cristos.
O dată cu praznicul „Intrării Domnului în Ierusalim”, enoriaşii din parohia noastră au intrat în biserica nouă unde au participat la prima Euharistie în noul lăcaş de cult. A sărbători „Duminica Floriilor” în noul spaţiu liturgic a reprezentat o imensă bucurie pentru credincioşii care au venit cu multă bucurie şi evlavie, aducând flori pentru împodobirea bisericii.
Învierea lui Lazăr dovedeşte că ultima şi singura realitate este învierea, numită de Cristos „Viaţa veşnică” şi în această privinţă ne dau lecţii ramurile pe care credincioşii le-au ţinut în mâini.
P. Mihai David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.