Română | Italiano
AcasăŞtiri201711 Aprilie: "Nerecunoştinţa şi intoleranţa sunt cauze ale declinului ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11670.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11670.jpg

Ştiri

"Nerecunoştinţa şi intoleranţa sunt cauze ale declinului societăţii" a afirmat ambasadorul României în vizita la parohia greco-catolică din Roma

"Nerecunoştinţa şi intoleranţa sunt cauze ale declinului societăţii" a afirmat ambasadorul României în vizita la parohia greco-catolică din Roma

În siajul relaţiei cu comunitatea, ambasadorul George Bologan a participat cu ocazia sărbătorii creştine a Floriilor la slujba duminicală de la parohia greco-catolică românească situată în via delle Coppelle din Roma.
Mesajul ambasadorului, pe lângă îndemnul la unitate şi comuniune, a scos în evidenţă istoricul bisericii,"o ambasadă a spiritualităţii româneşti în inima Romei, unde s-a scris rezistenţa intelectualilor anticomunişti şi unde s-au legat prietenii şi s-a format şi cultivat solidaritatea celor de acelaşi neam” ; în continuare a făcut o asemănare între cei care îl aclamau la Florii pe fondatorul creştinismului, iar la câteva zile îl condamnau la moarte şi fragilitatea umană, memoria scurtă şi nerecunoştinţa fiind cauze ale intoleranţei şi agresiunilor care duc la declinul civilizaţiei. Accentuând rolul Bisericii de protejare a celor mai tineri de influenţele negative ale societăţii, ambasadorul G. Bologan, a subliniat importanţa educării copiilor şi a transmiterii în familie a limbii şi virtuţilor care înnobilează fiinţa neamului românesc în sfera culturii europene. La finalul slujbei ambasadorul şi un viceconsul au interacţionat cu cei prezenţi şi au oferit inclusiv informaţii consulare.
          
Informaţii de fond
Biserica San Salvatore alle Coppelle este unul dintre centrele istorice ale exilului românesc din Occident în perioada divizării ideologice a Europei (1945-1989). Dialogul cu Bisericile româneşti recunoscute de către statul român este o constantă a Ambasadei de la Roma, bisericile fiind spaţii de coagulare ale comunităţii, de educaţie etică şi nu în ultimul rând de perpetuare a tradiţiilor identitare.
http://roma.mae.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.