Română | Italiano
AcasăŞtiri201711 Aprilie: Sf. Maslu celebrat la parohia din Imola
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11672.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11672.jpg

Ştiri

Sf. Maslu celebrat la parohia din Imola

Sf. Maslu celebrat la parohia din Imola

Duminică, 9 aprilie 2017, la biserica San Giacomo din Imola s-a celebrat Maslul de obste pentru credincioşii parohiei greco-catolice din Imola.
Au fost prezenţi la celebrarea Maslului pr. Sincel Marinel Mureşan (de la parohia din Bologna), pr. Horea Costinaş (de la parohia din Faenza), pr. Cristian Coste (de la parohia din Rimini), pr. Aronel Coroian (de la parohia din Ravenna) şi pr. paroh Tiberiu Sirbu.
Credincioşii veniţi în număr mare au avut posibilitatea de a se spovedi la doi preoţi care au fost disponibili pentru a-i ajuta să restabilească legătura spirituală cu Dumnezeu şi să se pregătească mai bine pentru a începe în mod potrivit Săptămâna Mare.
Cuvântul de învăţătură şi de încurajare a pr. Marinel i-a ajutat pe credincioşi să înţeleagă importanţa atât a rugăciunii, cât şi a faptelor de credinţă care trebuie să fie roade ale unei rugăciuni făcute bine, ale convingerii că Domnul ne iubeşte şi ne aşteaptă să ne întoarcem la El cu toată inima. ”Mult poate rugăciunea credinciosului, pentru că vindecă. Dumnezeu lucrează în viaţa noastră prin puterea harului şi ne vindecă de tot felul de boli sufleteşti sau trupeşti, dacă ne rugăm cu credinţă! Să cerem şi noi asemenea acelui părinte care l-a adus pe fiul său bolnav la Isus ca să îl vindece: ”Doamne, ajută necredinţei mele”. Să ascultăm cu credinţă Cuvântul lui Dumnezeu, pentru ca acest Cuvânt să dea roade în noi, să ne lumineze şi să ne întărească credinţa!”
Suntem chemaţi să dăm mărturie şi altora de ceea ce am primit bun de la Dumnezeu, să putem ajuta şi pe alţii să se aproprie de Domnul şi să primească de la El vindecarea trupească sau sufletească şi mântuirea.
Pr. Tiberiu a multumit la sfârşit tuturor preoţilor şi credincioşilor care au participat la acest Maslu pentru acest moment de rugăciune şi de laudă adusă Domnului, îndemnând totodată ca fiecare să încerce să trăiască cât mai intens această Săptămână Mare a Patimilor spre a putea trăi apoi din plin bucuria Învierii.
Pr. Tiberiu Sîrbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.