Română | Italiano
AcasăŞtiri201130 Ianuarie: Prăznuirea Sfinţilor Trei Ierarhi la Padova
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11612.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11612.jpg

Ştiri

Prăznuirea Sfinţilor Trei Ierarhi la Padova

Prăznuirea Sfinţilor Trei Ierarhi la Padova

Pe data de 30 ianuarie 2011, împreună cu toate Bisericile Răsăritene, comunitatea românească greco-catolică din Padova a prăznuit sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi -Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur şi Grigore de Nazianz. Credincioşii prezenţi au fost invitaţi să trăiască şi să se roage într-o comuniune deosebită cu PS Virgil Bercea care, în Catedrala de la Oradea, celebra hramul Seminarului Teologic de la Oradea, cu ocazia specială a aniversării a douăzeci de ani de la redeschiderea acestuia după căderea regimului comunist. Ambii preoţi ai comunităţii din Padova au legături sufleteşti profunde cu această instituţie de formare orădeană, pr. Aetius Pop săvârşindu-şi aici studiile pentru a deveni preot în perioada 1997-2002, iar pr. Cristian Sabău activând ca rector, între 2003-2010.
În cuvântul de învăţătură, pr. Cristian a pornit de la Evanghelia zilei, care ni-l prezintă pe Zaheu, vameşul cel mic de statură, care se suie într-un dud pentru a putea să vadă şi el ceva din trecerea Domnului Isus prin acel loc. Zaheu are parte de o surpriză, tocmai pentru că este cel care doreşte să vadă fără a fi văzut, să observe fără a fi observat: el însuşi este persoana privilegiată asupra căreia privirea lui Hristos s-a oprit! Astfel de întâmplări nu sunt unice în istorie, a afirmat pr. Cristian, arătându-ne un stil al lui Dumnezeu. În vieţile Sfinţilor sărbătoriţi astăzi, s-a întâmplat oarecum la fel, atunci când Domnul i-a chemat la misiunea grea a responsabilităţii pastorale, tocmai în momentul în care unul sau altul intenţiona să se ascundă, ori se ascunsese deja în viaţa „a vederii fără a fi văzut” a trăirii călugăreşti.
La sfârşitul Liturghiei, credincioşii au venerat icoana Sf. Trei Ierarhi şi, împreună cu tradiţionala prescură şi cu sărutul crucii, au primit fiecare o iconiţă a sfinţilor sărbătoriţi, care să îi ajute să prelungească pretutindeni rugăciunea făcută astăzi în comunitate.
Ipod. Giuseppe Munarini

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.