Română | Italiano
AcasăŞtiri201727 Aprilie: Maica Domnului – izvor de tămăduire
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11626.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11626.jpg

Ştiri

Maica Domnului – izvor de tămăduire

Maica Domnului – izvor de tămăduire

“Izvorul Tămăduirii” este un praznic al Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Duminică, 23 aprile 2017, Parohia “Izvorul Tămăduirii” („La fonte della vita”) din Cesena a aniversat 12 ani de la săvârşirea primei Sfinte Liturghii pentru românii din Cesena şi împrejurimi. La această sărbătoare, împreună cu parintele paroh Mihai David, a participat în calitate de protos pr. Ioan Feier de la Parohia „Sfântul Andrei” din Mirandola, însoţit de un grup de enoriaşi.
În cuvântul său de învăţătură, pr. Ioan ne-a îndemnat să ne încredinţăm Maicii Domnului – izvor de tămăduire, să-i spunem orice necaz am avea pe suflet şi ea ne va da vindecare, alinare.
La această Liturghie a participat cu multă bucurie şi invitatul nostru Radu Arcălean – interpret de muzică populară, iar la momentul sfintei împărtăşanii ne-a înălţat în rugăciune cu frumoasele pricesne.
Pr. Ioan şi pr. Mihai au săvârşit sfinţirea apei, au stropit credincioşii care au fost unşi cu untdelemnul bucuriei şi au luat la casele lor aghiasma mică pentru a fi protejaţi de boli şi de cel potrivnic. La sfârşitul celebrării liturgice, invitatul special Radu Arcălean a interpretat un deosebit colaj de pricesne.
Bucuria Sfintei Liturghii a continuat la o sală din apropiere.
Păstrătoare ale valorilor religioase şi folclorice, ale spiritualităţii româneşti, Parohia “Izvorul Tămăduirii” şi Asociaţia Românilor „Hora” Onlus Forli-Cesena – care anul acesta împlineşte un deceniu de la înfiinţare, au dorit să tămăduiască un pic din dorul de casă care ne arde sufletele. Acesta a fost motivul pentru care şi invitatul special Radu Arcălean a răspuns cu multă prietenie invitaţiei noastre, bucuros să poarte tradiţia folclorică şi la Cesena.
Organizatorii au valorificat şi talentele autohtone din parohiile Forli, Cesena şi Mirandola; au interpretat cântece din zonele lor de provenienţă: Ramona Chiorean de pe Valea Cubleşului Someşan, Rodica Dobrin de pe Valea Mureşului judeţul Alba şi Grupul „Moroşenii” din Maramureş.
Radu Arcălean a interpretat cântece populare româneşti şi a creat o atmosferă de mare bucurie şi veselie. Radu Arcălean a spus: „Mulţumesc pentru bucuria de a mă afla în mijlocul vostru, am marea mulţumire sufletească să vă găsesc uniţi în jurul părintelui Mihai – un păstor care îşi păstoreşte cu atâta dragoste turma”.
Spre finalul sărbătorii enoriaşele parohiei au adus tortul dedicat aniversării celor 12 ani de la înfiinţarea parohiei din Cesena şi s-a cântat „La mulţi ani” şi tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruinţă, prăznuit deasemenea în această zi.
Mulţumim Maicii Sfintei pentru ocrotirea Sa. Doar uniţi, punând suflet lângă suflet şi mână de la mână, putem realiza evenimente deosebite pentru a alina dorul românesc şi a aduce bucurie în sufletele românilor de aici, departe de casă.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.