Română | Italiano
AcasăŞtiri201730 Aprilie: Apariţie editorială: „În compania Fecioarei de la Fatima”
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11556.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11556.jpg

Ştiri

Apariţie editorială: „În compania Fecioarei de la Fatima”

Apariţie editorială: „În compania Fecioarei de la Fatima”

La finele lunii aprilie 2017, a fost publicată broşura „În compania Fecioarei de la Fatima” la Editura Surorilor Lauretane de la Baia Mare. Cuprinzând 148 de pagini de text, cartea a fost îngrijită de către părintele Cristian-Florin Sabău (colaborator pastoral al comunităţii româneşti din Padova), cu intenţia de a însoţi călătoriile statuii Fecioarei Peregrine prin Eparhia Greco-Catolică de Oradea-Mare, călătorii ce vor avea loc între lunile mai-octombrie din 2017, Centenarul apariţiilor Maicii Domnului la Fatima.
Broşura începe cu o „Prezentare” semnată de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, în care ierarhul orădean oferă câteva linii pentru organizarea şi trăirea vizitelor Fecioarei Peregrine. Preasfinţia Sa Virgil afirmă că, dacă nu ne este tuturor la îndemână să fim pelerini spre Sanctuarul de la Fatima, atunci vine Ea, Fecioara de la Fatima, să ne viziteze!
Mai apoi, după o scurtă povestire a evenimentelor de la Fatima, cartea oferă sugestii pentru rugăciunea comunităţilor creştine cu ocazia vizitei Maicii Domnului, împărţind propunerile pentru feluritele categorii de vârstă: copii, tineri şi adulţi. Sunt prevăzute meditaţii, Binecuvântarea euharistică, Privegherea penitenţială, Acatistul de Fatima sau rugăciuni de consacrare pentru fiecare vârstă – toate gândite anume pentru vizita Fecioarei Peregrine. Tot pentru această ocazie, există o amplă secţiune de cântece împărţite pe tematici: euharistice, penitenţiale şi mariane. Broşura se încheie cu câteva sugestii pentru cultivarea devoţiunii mariane după ce statuia peregrină a plecat.
Cartea va fi pusă în vânzare în România la preţul de 5 lei/buc şi va fi disponibilă în fiecare protopopiat, începând din ziua sosirii statuii peregrine. Mai apoi, va putea fi achiziţionată până la epuizarea stocului.
Broşura poate să rămână utilă după eveniment atât ca şi carte de rugăciuni, cât şi ca o culegere de cântece religioase.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.