Română | Italiano
AcasăŞtiri201712 Mai: Pr. Renzo Lavatori - Sincel onorific al Eparhiei de Oradea
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11663.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11663.jpg

Ştiri

Pr. Renzo Lavatori - Sincel onorific al Eparhiei de Oradea

Pr. Renzo Lavatori - Sincel onorific al Eparhiei de Oradea

În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, celebrată în capela seminarului Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan din Oradea, de către PS Virgil Bercea împreună cu părinţii formatori ai seminarului nostru şi cu alţi preoţi invitaţi, a fost hirotesit, în semn de recunoştinţă şi preţuire, întru icomon stravofor, Părintele Renzo Lavatori, oferindu-i-se demnitatea de Sincel onorific al Eparhiei de Oradea. 
Pr. Renzo Lavatori este membru al Academiei Pontificale de Teologie, profesor emerit de Teologie Dogmatică la Universitatea Pontificală Urbaniană şi alte universităţi pontificale din Roma. Este de asemenea cunoscut pentru mai multe publicaţii cu privire la aspectele de bază ale credinţei dar şi datorită emisiunilor sale lunare la Radio Maria. Printre lucrările sale, amintim: Gli angeli. Storia e pensiero (Îngerii. Istorie şi gândire), Genova 1991; Satana un caso serio. Studio di demonologia cristiana (Satana. Un caz serios. Studiu de demonologie creştină) EDB, Bologna 1996; Il diavolo tra fede e ragione (Diavolul dintre credinţă şi raţiune), EDB, Bologna 2001; Antologia diabolica. Raccolta di testi sul diavolo nel primo millennio cristiano (Antologie diabolică. Texte adunate despre diavol din primul mileniu creştin), UTET, Torino, 2008.
Între Pr. Renzo şi Eparhia de Oradea există o legătură strânsă de mai bine de 10 ani. Aceasta se datorează nu numai faptului că i-a fost coordonator ştiinţific pentru lucrările de licenţă şi doctorat Preasfinţitului Virgil Bercea, episcopul nostru de Oradea, ci şi faptului că de câţiva ani buni Pr. Renzo predă cursuri de Masterat la Departamentul Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul UBB Cluj Napoca. În toată această perioadă, când venea la Oradea, Pr. Renzo ţinea diferite conferinţe ştiinţifice în domeniile teologice în care este specialist.
Odată cu hirotesirea Părintelui, i-au fost acordate şi însemnele specifice rangului: bederniţa şi crucea pectorală. De asemenea Părintele Renzo Lavatori a primit şi simbolul Jubileului 225: Medalia Jubiliară însoţită de Diploma omagială “Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan”.
În cadrul cuvântului de învăţătură, PS Virgil a subliniat importanţa prieteniilor precum şi rolul pe care acestea îl au în viaţa noastră.
Mulţumim pe această cale Părintelui Renzo pentru felul în care s-a dedicat de-a lungul anilor Bisericii Greco-Catolice din România şi, nu în ultimul rând, pentru faptul că este o prezenţă senină care ne îmbucură de fiecare dată când ne onorează cu prezenţa sa la Oradea.
          
Mihai Miclăuş, Anul II

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.