Română | Italiano
AcasăŞtiri201729 Mai: Întâlnirea de primăvară a preoţilor din Protopopiatul ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11584.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11584.jpg

Ştiri

Întâlnirea de primăvară a preoţilor din Protopopiatul "Triveneto" la Bolzano

Întâlnirea de primăvară a preoţilor din Protopopiatul "Triveneto" la Bolzano

Sâmbătă, 27 mai 2017, a avut loc la Bolzano (BZ), într-un climat de deosebită fraternitate Întâlnirea de primăvară a preoţilor greco-catolici ai Protopopiatului Triveneto, teritoriu care acoperă zona de competenţă a CET-ului („Conferinţa Episcopală Triveneta”).
Pe ordinea de zi s-au aflat teme precum: misiunea preotului greco-catolic în diaspora, constituirea Consiliilor pastorale parohiale, pelerinaje, precum şi propuneri legate de sprijinirea tipăririi unor volume cu interes biblic.
Invitaţi de onoare au fost părinţii profesori Piergiorgio şi Salvatore Tonini care, în colaborare, au făcut o prezentare cu tema „Reforma bisericii după modelul papei Francisc”. Convertirea, mila, raportul cu persoanele, fraternitatea sacerdotală au fost cuvintele care au reliefat discursul celor doi relatatori.
La finalul prezentării a sosit, aducând salutul episcopului de Bolzano, Mons. Michele Tommasi, vicarul episcopal responsabil cu clerul. Mons. Michele a prezentat noua structură pastorală a Diecezei de Bolzano, propusă începând cu anul trecut pentru dieceză. De asemenea, din discuţiile libere, au reieşit aspecte legate de parohia greco-catolică din localitate păstorită cu multă înţelepciune şi abnegaţie de Pr. Marius Vişovan.
Întâlnirea s-a încheiat cu un prânz copios pregătit de către câţiva dintre enoriaşii parohiei din Bolzano cărora le mulţumim pe această cale pentru bunătăţile pregătite.
Următoarea întâlnire va avea loc în toamnă, la o dată care va fi stabilită ulterior.
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.