Română | Italiano
AcasăŞtiri201731 Mai: Parohia Roma Nord în pelerinaj pe insula Capri
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa » Titlu: 11577.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa

Titlu: 11577.jpg

Ştiri

Parohia Roma Nord în pelerinaj pe insula Capri

Parohia Roma Nord în pelerinaj pe insula Capri

Capri, mica insulă muntoasă din Marea Tireniană, vestită pentru peisajele sale unice, este situată la intrarea în Golful Napoli. Denumită în antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizată de greci încă din secolul al VII-lea î.Hr. În cele două oraşe importante ale insulei, Anacapri şi Capri, există ruine printre care se numără şi vilele împăratului Tiberius, care atestă prezenţa coloniilor greceşti pe insulă.
Aşezarea principală este Capri, orăşel situat în partea estică. Portul pitoresc Marina Grande se află pe coasta de nord, iar la vest se ridică oraşul Anacapri. Insula este vizitată anual de peste jumătate de milion de turişti. Vizitatorii poat ajunge de la Capri la Anacapri după ce străbat 784 de trepte săpate în stâncă. La nord-vest de Anacapri se află cele mai mari atracţii turistice ale insulei: vestita ,,Grota Albastră”, ,,Villa Jovis”, ,,Arco Naturale”, ,,Grotta Bianca”, ,,Marina Piccola”, ,,Basilica San Michele”, ,,Villa San Michele” etc.
Din dorinţa de a vizita aceste locuri minunate, am decis să organizăm un pelerinaj pe această insulă. Astfel pe 27 mai seara, ne-am adunat în număr de 62 de persoane pentru a celebra Sfânta Liturghie, la care au dat răspunsurile doi teologi de la Colegiul Pio Romeno, după care, aproximativ pe la miezul nopţii am pornit la drum. În parohia noastră s-a celebrat Sfânta Liturghie, duminică, împreună cu pr. Lucian Lechinţan.
La ora 05:00 dimineata am ajuns la Napoli, unde ne-am îmbarcat pe vapor pentru a ajunge pe insula Capri. După ce am ajuns pe insulă, am urcat din nou pe un alt vapor, şi timp de o oră am făcut înconjorul insulei, vizitând cele mai importante obiective turistice. La final am coborât pe insulă pentru a o vizita. Am urcat cu un trenuleţ pănă sus în oraşul Capri de unde am putut admira peisaje extra ordinare. După ce am vizitat acest oraş, am luat prânzul împreună, împărţind fraţeşte fiecare, după care am plecat în oraşul Anacapri pentru a-l vizita şi pe acesta. O parte din persoanele mai curajoase, au ales să facă o mică experienţă, plimbându-se cu telescaunul.
În jurul orei 15.30 ne-am îmbarcat din nou pe vapor pentru a ne întoarce la Napoli, unde ne astepta autocarul care urma să ne aducă înapoi la Roma. Iată câteva mărturii făcute de doi studenţi teologi care ne-au însoţit în pelerinaj:
,,Particip pentru a doua oară la o iesire cu credincioşii Parohiei Sfintii Trei Ierarhi din Roma. O data ajunşi la Napoli am pornit cu feribotul din Golful orasului undeva in jurul orei 05:00 dimineaţa şi am avut prilejul de a vedea minunatul răsărit de soare pe mare. Am rămas impresionat de şi de frumuseţea naturală a insulei Capri cât şi de obiectivele turistice care s-au putut vizita. Vizita ghidată pe o ambarcaţiune în jurul insulei ne-a dat posibilitatea sa vedem grotele naturale pe care aceasta le are dar si clădirile impunătoare care puteau fi observate din larg.
Aduc cu acest prilej multumiri părintelui Serafim şi credincioşilor care ne-au oferit ocazia de a-i îsoţi în pelerinajul lor! Lăudat să fie Isus!” Emanuel Gavrilaş.
,,Din data de 27 spre 28 mai am participat împreună cu parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile Grigore si Ioan la o frumoasă excursie pe Insula Capri. Această ieşire a avut un caracter atât spiritual (am participat la Sfanta Liturghie şi ne-am rugat împreună) cât şi cultural-artistic. Pot să mărturisesc că nu am văzut doar locuri cu adevărat unice cât şi minunaţiile pe care le ascunde această insulă. Totodată, am rămas plăcut impresionat văzând modul în care traiesc aceşti oamenii acolo. M-am reîntors mai încărcat de viaţă şi dornic de a vizita şi alte locuri. Se cuvine să-i aducem mulţumiri pentru acestă frumoasă excurie atât Domnului cât şi părintelui nostru Serafim Iulian Vescan pentru bună organizare şi pentru tot ceea ce a făcut pentru noi”. Radu Emanuel Moldovan.
Deşi am fost un grup destul de numeros, pe parcursul întregii zile am rămas uniţi pentru a vizita frumoasele locuri de pe insulă. La întoarcere, pe autocar, am făcut un Rozar de mulţumire, după care au urmat cântece, poezii, bancuri şi voie bună. Astfel, ne-am întors fericiţi şi mulţumiţi la casele noastre pentru că am avut această ocazie minunată de a vizita locuri superbe, petrecând o zi frumoasă împreună.
Maria Moldovan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.