Română | Italiano
AcasăŞtiri20174 Iunie: Ziua copilului sărbătorită în comunitatea din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Din activităţile parohiei Sfinţi Trei Ierarhi Roma Nord 2019 » Titlu: 11407.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Din activităţile parohiei Sfinţi Trei Ierarhi Roma Nord 2019

Titlu: 11407.jpg

Ştiri

Ziua copilului sărbătorită în comunitatea din Vicenza

Ziua copilului sărbătorită în comunitatea din Vicenza

Copiii ocupă un loc important în Biserică şi în familie, numită şi „mica biserică”. Părinţilor le revine obligaţia de a-i educa şi de a crea în sânul familiei o atmosferă întărită de iubire şi evlavie faţă de Dumnezeu şi de oameni, atmosferă care favorizează educaţia completă a copiilor (cf. FC 36). Urmând aceste îndemnuri ale exortaţiei apostolice Familiaris consortio, duminică, 4 iunie 2017, părinţii din Parohia din Vicenza au organizat, la Abaţia Sf. Augustin din aceeaşi localitate, Ziua copilului.
Activităţile au început încă de dimineaţă, în Biserică, prin participarea la Sf. Liturghie, prin recitarea de poezii şi prin interpretarea de cântece religioase. După celebrarea euharistică a urmat prânzul familiilor, pregătit de câţiva dintre părinţii copiilor participanţi.
După masă au fost organizate mai multe activităţi: jocuri în aer liber, desene pe asfalt, jocul cu baloanele, găseşte perechea, săritul în sac, trasul frânghiei, toate aducând voie bună şi multă bucurie pe chipul copiilor şi trezind nostalgia adulţilor prezenţi.
Scopul activităţilor a fost implicarea copiilor în viaţa Bisericii, dobândirea de cunoştinţe religioase şi practice dar şi dezvoltarea comunităţii parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială faţă de semeni.
Copiii s-au bucurat la final de multe alte surprize, pregătite cu dragoste pentru ei, de către părinţi.
Pe această cale, parohia din Vicenza le mulţumeşte tuturor celor care şi-au oferit sprijinul pentru organizarea acestei zile: doamnei preotese Salanschi Monica, fiind cea care a coordonat evenimentul împreună cu doamna Todica Daniela; părinţilor din parohie şi, nu în ultimul rând, bucătăreselor şi bucătarilor care au pregătit prânzul.
Mulţumim Domnului pentru bucuriile pe care le-am trăit alături de aceşti copii. Sărbătorindu-i pe ei, am dat valoare Familiei şi rolului creştin al acesteia.
La mulţi ani tuturor copiilor din lume!
          
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.