Română | Italiano
AcasăŞtiri20175 Iunie: Arhiepiscopul Gianfranco Girotti, de Sărbătoarea Rusaliilor şi Ziua ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11559.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11559.jpg

Ştiri

Arhiepiscopul Gianfranco Girotti, de Sărbătoarea Rusaliilor şi Ziua internaţională a Copilului în parohia Roma Nord

Arhiepiscopul Gianfranco Girotti, de Sărbătoarea Rusaliilor şi Ziua internaţională a Copilului  în parohia Roma Nord

Cu ocazia Zilei Internaţionale a copilului şi totodată cu mărita sărbătoare a Rusaliilor, credincioşii parohiei noastre ,,Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan,” au organizat un frumos program pentru a sărbătorii această zi în data de 4 iunie 2017.
Programul a început cu primirea Arhiepiscopului Gianfranco Girotti, după care a urmat Sfânta Liturghie prezidată chiar de Excelenţa Sa. Înainte de începerea sfintei liturghii, studenţii teologi au cântat troparul sărbătorii Rusaliilor: ,,Împărate ceresc”. La masa Sfântului Altar au fost prezenţi: părintele Ioan Alexandru Pop, coordonator naţional în Italia, părintele paroh Serafim Iulian Vescan, doi preoţi indieni care studiază la Universitatea pontificală Urbaniana din Roma, diaconul Piţ Daniel. Răspunsurile la liturghie au fost date de către studenţii teologi de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma: Radu Moldovan, Ovidiu Legean, Alexandru Farc şi Dariu Comes.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Excelenţa Sa, Arhiepiscopul Gianfranco Girotti, care a precizat atât importanţa Coborârii Spiritului Sfânt în istoria mântuirii cât şi importanţa Spiritului Sfânt în viaţa noastră. Totodată, ne-am bucurat să îl avem în mijlocul nostru pe Consilierul Doctor Octavian Haragoş care a adus mesajul şi salutul din partea Ambasadei României în Italia. Mesajul ambasadorului cu această ocazie a fost trimis în scris înainte, precizând printre altele: ,,doresc să exprim sincere aprecieri pentru activităţile parohiei şi ale Asociaţiei Centrul Cultural Român şi pentru aceste iniţiative patronate alături de comunitatea greco-catolică română din zona de nord a Romei, confirmând şi acordarea patronajului Ambasadei României în Italia alături de alte asociaţii ”.
La finalul liturghiei a avut loc binecuvântarea frunzelor de nuc şi parastasul pentru cei trecuti la Domnul. Înainte de agapa fraternă la care au participat toţi credincioşii şi invitaţii, gustând tradiţionalele mâncăruri româneşti, părintele paroh Serafim Iulian Vescan a mulţumit tuturor celor prezenţi şi credincioşilor pentru contribuţia în vederea pregatirii acestei zile de sărbătoare, totodată oferind în semn de recunoştinţă Arhiepiscopului Girotti şi reprezentantului Ambasadei Române în Italia, cartea cardinalului de pie memorie Iuliu Hossu ,,La nostra fede è la nostra vita”. Bucuria credincioşilor şi a invitaţilor a fost împărtăşită şi prin fotografiile pe care aceştia le-au făcut împreună.
Cea de-a doua parte a programului a avut loc în teatrul parohiei, unde, pe lângă spectacolul oferit, s-au putut admira atât costumele tradiţionale ale grupurilor de copii veniţi din America latina şi Italia cât şi porturile populare româneşti din diferite zone ale ţării. Ne-am bucurat şi de prezenţa interpretei Steluţa.
Floriştean care ne-a încântat cu cântecele ei. Toţi copiii prezenţi au primit din partea parohiei câte o diplomă de participare, cu ocazia sărbătoririi zilei internaţionale a copilului.
La sfârşitul programului, părintele paroh Serafim Iulian Vescan a anunţat următorul pelerinaj la sanctuarul marian Divino Amore, pelerinaj nocturn pe care parohia îl face în fiecare lună.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.