Română | Italiano
AcasăŞtiri201712 Iunie: Aniversarea a 15 ani de prezentă religioasă a greco-catolicilor români la ...
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11719.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11719.jpg

Ştiri

Aniversarea a 15 ani de prezentă religioasă a greco-catolicilor români la Imola

Aniversarea a 15 ani de prezentă religioasă a greco-catolicilor români la Imola

Pentru comunitatea greco catolică din Imola ziua de 11 iunie 2017 a fost una importantă deoarece s-au sărbătorit 15 ani de prezenţă religioasă a comunităţii noastre la Imola.
Într-un cadru festiv, comunitatea noastră a avut bucuria de a avea in mijlocul ei pe mons. Ioan Pop, coordonatorul national al preoţilor greco-catolici români prezenţi în Italia, pe pr. Valer Sician, protopopul de Toscana şi Umbria, pr. Marius Coman, responsabil cu comunitatea de la Ferrara şi pr. Tiberiu Sirbu, parohul comunitatii de la Imola.
În cuvântul de învăţătură adresat comunităţii mons. Ioan a subliniat importanţa mărturisirii credinţei în viaţa creştină atât prin cuvinte, prin anunţul către ceilalţi a Evangheliei şi a învăţăturii creştine, vorbind despre Dumnezeu, dar mai ales mărturisirea prin fapte ce arată că credinţa este vie şi activă, că trăim împreună cu Dumnezeu. ”Multă lume din societatea noastră de astăzi, uită de Dumnezeu, de ceea ce El a făcut pentru noi, dar oare noi cum dăm mărturie despre credinţa noastră? Noi suntem ucenicii lui Isus şi El ne cere şi nouă să fim apostoli în societatea de azi, să dăm mărturie despre credinţa şi speranţa noastră” . Dacă noi vom mărturisi despre Isus şi Evanghelia sa, şi El va măturisi despre noi în faţa Tatălui Ceresc.
Preoţii prezenţi împreună cu credincioşii s-au rugat şi au mulţumit Domnului pentru membrii comunităţii greco-catolice din Imola, pentru cei care au fondat această comunitate acum 15 ani şi pentru cei care au fost membrii ai acestei comunităţi dar care s-au reîntors la casa Tatălui.
La sfârşitul sf. Liturghii, Mons. Tommaso Ghirelli, episcopul de Imola, a adresat o mică cuvântare comunităţii noastre, subliniind stabilitatea de care a dat dovadă comunitatea noastră şi paşii făcuţi spre o bună integrare a membrilor comunităţii în societatea civilă italiană şi colaborarea preotului şi a credincioşilor la acţiunile religioase promovate de dieceza din Imola. La sfârşitul discursului său, episcopul a dat binecuvântarea solemnă tuturor celor prezenţi.
Pr. Tiberiu a mulţumit episcopului Tommaso pentru prezenţa sa şi pentru susţinerea faţă de comunitatea noastră, prin vizitele pastorale făcute de-a lungul acestor ani. De asemenea a întărit dorinţa comunităţii noastre de o mai strănsă colaborare pe plan religios cu parohiile italiene din Imola şi de o participare activă la viaţa şi evenimentele diecezei.
Multumind tuturor pentru participarea la Sf. Liturghie, pr. Tiberiu i-a invitat pe toti cei prezenţi să participe şi la masa organizată cu ocazia acestui eveniment la Seminarul din Imola. Credincioşii au avut apoi bucuria de a gusta din mâncărurile tradiţionale romăneşti pregătite cu mare grijă de dl. Ghită Ardelean împreună cu un grup de doamne din parohie şi de a asculta muzică romănească ce i-au făcut să se simtă ca acasă.
Pr. Tiberiu a multumit tuturor celor care s-au implicat atât de bine în organizarea evenimentului ce va rămâne în mod plăcut în amintirea tuturor participanţilor. Mulţi credincioşi şi-au exprimat la final bucuria şi mulţumirea pentru toate momentele plăcute de care au avut parte în această zi.
Pr. Tiberiu Sîrbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.