Română | Italiano
AcasăŞtiri201722 Iunie: Susţinere Tezei de doctorat al Pr. Sincel Vasile Alexandru Barbolovici
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11551.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11551.jpg

Ştiri

Susţinere Tezei de doctorat al Pr. Sincel Vasile Alexandru Barbolovici

Susţinere Tezei de doctorat al Pr. Sincel Vasile Alexandru Barbolovici

În 16 iunie 2017, Pr. Sincel Vasile Alexandru Barbolovici a obţinut Diploma de Doctorat în Teologie cu specializarea în Studii Ecumenice, la Universitatea Pontificală „Antonianum” din Roma. Este astfel încununat un parcurs de studii şi cercetare care s-a întins pe mai mulţi ani.
Tema cercetată, Storia ed Eclesiologia delle Unioni („Istoria şi Ecleziologia Unirilor”) este de un real interes istoriografic, ecleziologic şi teologic. Părintele Barbolovici argumentează importanţa Conciliului din Ferrara-Florenţa din anul 1439, unde, Biserica Catolică, reprezentată la cel mai înalt nivel, şi Biserica Ortodoxă în acelaşi mod, au semnat actul de unire.
Se evidenţiază prezentarea primelor tentative de unire, care în general sunt puţin cunoscute, pentru a nu spune ignorate, de cea mai mare parte a bisericilor creştine. Aceste evenimente care s-au petrecut în Romania (în cele trei principate, Moldova, Valahia şi Transilvania), după Florenţa, ajută la înţelegerea mişcării unioniste care vine de foarte departe si probabil mai vastă, unitară si mai antică decât se crede şi corespunde unei tensiuni a creştinismului însăşi, care presimte ca trebuie sa se orienteze către unitate, dincolo de diferenţele culturale, tradiţionale şi rituale.
Argumentul cercetat, delicat şi deloc facil, a fost coordonat de Prof. Roberto Giraldo respectiv, Prof. Ioan Aurel Pop şi Prof. Riccardo Burigana, eminenţi cercetători şi dascăli, care au orientat cercetarea şi realizarea lucrării finale.
Calificativul obţinut a fost Summa cum laude.
La susţinerea Tezei de Doctorat, din sala festivă a Universităţii Antonianum din Roma, alături de familiari şi numeroşi prieteni, au mai fost prezenţi E.S. Liviu Petru Zăpârţan, Ambasador Extraordinar si Plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran de Malta şi E.S. George Gabriel Bologan, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României pe lângă Statul Italian.
P. Vasile Nistor

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.