Română | Italiano
AcasăŞtiri20172 Iulie: Hramul parohiei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Ravenna
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11677.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11677.jpg

Ştiri

Hramul parohiei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Ravenna

Hramul parohiei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Ravenna

Duminică, 2 iulie 2017, Biserica Română Unită cu Roma din Ravenna şi-a sărbatorit hramul, închinat protectorilor săi spirituali Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
La oficierea Sfintei Liturghii au participat Vicarul Urban de Ravenna, Don Alberto Graziani, pr. sincel de Italia centru, Pr.Marinel Muresan, preotul paroh Aron Coroian-Firtaes, diaconul Dănut Ioan Buticaş. Printre invitaţi s-a numărat şi Arhiepiscopul de Ravenna-Cervia Lorenzo Ghizzoni.
Cuvântul de învaţătură a fost rostit de către vicarul don Alberto Graziani, care a accentuat importanţa comunitatilor creştine ale imigranţilor din Italia ce impartasesc “aceeaşi credinţă care vorbeste +n limbi diverse, aceeaşi credinţă care se exprimă în multe moduri”. Totodată, a mai subliniat faptul că noi, astăzi, avem misiunea de a duce mai departe “Darul primit” astfel ca “să nu fim ultima staţie de tren, ci să fim o staţie animată unde lucrurile vin, se alimentează, iar noi să colaboram
în aşa fel încât ele să se îndrepte în direcţia bună”.
Şi Arhiepiscopul de Ravenna mons. Lorenzo Ghizzoni, a ţinut un scurt discurs în care a subliniat cât de importantă este să păstram şi să ducem mai departe tradiţia şi credinţa.
La finalul Liturghiei, pr. Aron Coroian-Fîrtaes a adus mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în pregatirea acestei sărbători, pentru generozitatea şi disponibilitatea de care au dat dovadă. În semn de recunostinţă, pr. Aron a dăruit arhiepiscopului şi celorlalţi invitaţi câte o icoană sfinţită.
Sărbatoarea s-a încheiat cu o masă festivă şi un program artistic prezentat de interpreta de muzica populară Simona Izbaşa, Ansamblul de dansuri populare “Associazione Betania Bologna” şi “Asociaţia România Mare” din Ravenna.
Mulţumim bunului Dumnezeu pentru toate!
P. Fîrtăeş Aron Adrian Coroian - Bledea Victoria

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.