Română | Italiano
AcasăŞtiri20178 Iulie: Pelerinajul Comunităţii din Mestre la Madonna del Frassino şi Verona
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11640.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11640.jpg

Ştiri

Pelerinajul Comunităţii din Mestre la Madonna del Frassino şi Verona

Pelerinajul Comunităţii din Mestre la Madonna del Frassino şi Verona

Pentru comunitatea parohială "San Rocco", din Venezia Mestre, fiecare an pastoral se incheie cu un pelerinaj la o mănăstire importantă din regiunea noastră, Veneto. În acest am am ales să vizităm Sanctuarul "Madonna del Frassino", de lângă Peschiera del Garda, Verona, unde în anul 1510 Fecioara Maria a apărut uni ţăran, care vazînd ca vine spre el un şarpe periculos, a invocat numele Fecioarei Maria, care i-a apărut intr-um frasin sub o formă de lumină puternica, precum ne-a spus superiorul mănăstirii, padre Giovanni Maria, Frate francescan Minor, care cu deosebită amabilitate a explicat istoria şi importanţa acestui loc de rugăciune, nu numai pnetru creştinii din Veneto. Din anul 1514, acest loc al apariţiei Fecioarei Maria a fost dat spre ingrijire călugărilor francescani, care au rămas până în zilele noastre. După acest moment unde am luat la cunoştinţă de importanţa acestui loc, am celebrat împreună cu păr Stareţ sf. Liturghie, aducând multumire lui Dumnezeu de tot ce am primit de la El în acest an. Un loc privilegiat au avut în rugăciunile noastre toţi ceilalţi confraţi care din diferite motive nu au putut lua parte la acest pelerinaj, şi ne-au cerut să ne rugăm şi pentru ei, fapt ce s-a şi întâmplat.
După masa de prânz, am continuat pelegrinajul nostru spre oraşul Verona, care după Venezia este cel mai frumos din Veneto din punct de vedere istoric şi artistic, datorită frumoaselor sale biserici, câteva din perioada romană, care demonstrează că în acest oraş minunat mesajul evengheliei lui Cristos a ajuns din primele veacuri ale erei crestine, incepând cu primul episcop san Zeno, despre care tradiţia spune ca provenea din nordul Africii, fiind de culoare, "moro". Pentru a putea cunoaşte mai bine istoria si arhitectura acestui oraş minunat, am fost ajutaţi de un ghid foarte bine pregatit, care, cu multă pasiunea ne-a transmis multe informaţii utile din istoria şi tradiţiile veronezilor. De asemenea am vizitat şi bisericile sf. Ştefan şi sf. Anastasia, din primele secole creştine, unice în felul lor prin arhitectura.
Nu putea lipsi din această zi o scurtă plimbare prin centrul istoric, de o frumuseţe unică, precum şi o trecere pe la casa lui Giulieta, fiind în calea noastră, îndreptându-ne spre locul cel mai cunoscut ca simbol al oraşului Verona, Arena, din perioada romană, unde a luat sfârşit şi pelerinajul nostru în pământul Scaligerilor.
Pe toată durata călătoriei în autocar, am adus în omagiu Fecioarei Maria, cântece şi pricesne dedicate Ei, care ne-au ajutat să intrăm în clima specifică pelerinului, rugăciune şi meditaţie.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.