Română | Italiano
AcasăŞtiri201730 Iulie: Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Roma în pelerinaj la „Montagna Spaccata”
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11556.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11556.jpg

Ştiri

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Roma în pelerinaj la „Montagna Spaccata”

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Roma în pelerinaj la „Montagna Spaccata”

Duminică 30 iulie 2017, credincioşii parohiei, după ce o parte dintre dânşii au participat la sf. Liturghie la Radio Vatican, iar ceilalţi au participat la sf. Liturghie de la Parohia Sf. Trei Ierarhi, via Flaminia 353, cu un grup de 35 de persoane ne-am dus în pelerinaj la “Montagna Spaccata”, în oraşul Gaeta.
Am pornit de la Parohie, mergând pe autostradă până la ieşirea Cassino, făcând o mică pauză pentru mâncare, am pornit iar la drum în direcţia Gaeta. Am ajuns la Sanctuarul Preasfintei Treimi (Santuario della Santissima Trinità) situat pe “Montagna Spaccata”.
“Montagna Spaccata” prezintă trei fisuri care conform scrierilor vechi, s-au deschis în momentul morţii Domnului Hristos pe Cruce şi, conform Sfintelor Scripturi, atunci când s-a rupt în două catapeteasma Templului din Ierusalim.
La Munte se ajunge printr-un coridor de pe Calea Crucii şi se coboară în fisură prin intermediul unor scări cu 35 de trepte.
De-a lungul scărilor se poate observa o formă de palmă imprimată în stâncă, numită Mâna Turcului. Legenda povesteşte că un turc necredincios a fost invitat să pună mâna pe stâncă, care la atingerea sa s-a retras, lăsând semnul palmei sale.
La capătul scărilor se află Capela Crucifixului, construită pe o bucată mare de stâncă prăbuşită şi rămasă blocată între pereţii fisurii la 30 m deaspura nivelului mării. Capela a fost construită în prima jumătate a anului 1400 şi de pe acoperişul său se poate admira crăpătura şi marea dedesubt.
Sf. Filippo Neri a fost unul dintre sfinţii care a vizitat de mai multe ori Capela Crucifixului şi aici şi-a dăruit viaţa lui Dumnezeu.
Deseori se ruga până târziu în noapte şi deseori adormea pe un colţ de stâncă care apoi a fost numit patul sf. Filippo.
Sanctuarul fusese vizitat de multe persoane importante, Sfinţi, Papi: Papa Pius al IX-lea, regi şi pelerini.
La stânga Sanctuarului se ajunge coborând nişte scări cu 285 de trepte, până la Marea Tireniană (Mar Tireno), într-o crăpătură a Grotei Turcului, deoarece servea piraţilor saraceni drept ascunzătoare, care de aici porneau în prădarea litoralului din 846 până în 915, pâna ce au fost învinşi de către gaetani în lupta de la Garigliano.
După vizita la Sanctuar, grupul de pelerini s-a întors la Roma cu dorinţa de a se reîntâlni după terminarea concediilor din luna august, începând cu luna septembrie pentru organizarea altor pelerinaje.
Traducere din italiană: p. Ioan Mărginean-Cociş
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.