Română | Italiano
AcasăŞtiri201723 August: Apariţie editorială: ediţia a 2-a/2017 a cărţii „Fecioara din Fatima”
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11605.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11605.jpg

Ştiri

Apariţie editorială: ediţia a 2-a/2017 a cărţii „Fecioara din Fatima”

Apariţie editorială: ediţia a 2-a/2017 a cărţii „Fecioara din Fatima”

La sfârşitul lunii august 2017, anul Centenar al Fecioarei de la Fatima, a ieşit ediţia a -2a/2017 a cărţii PSS Ioan Suciu „Fecioara din Fatima”. Epuizarea rapidă a stocului ediţiei realizate pentru acest Jubileu de către pr. Cristian Florin Sabău a impus de la sine o retipărire, însă ceea ce ne este prezentat e mai mult decât o simplă multiplicare a cărţii precedente. Pe lângă o revedere integrală a textului, s-a găsit de cuviinţă îmbogăţirea acestuia cu noi informaţii, îndeosebi cu relatări ale tuturor evenimentelor Jubiliare de la Fatima. Noul volum conţine o relatare amănunţită a pelerinajului pe care Papa Francisc l-a făcut la Sanctuarul portughez cu ocazia Centenarului, în mai 2017, ocazie cu care i-a canonizat pe Iacinta şi pe Francisc, cei mai mici dintre copiii vizionari.
Astfel, cartea are 596 de pagini de text (cu 100 mai mult decât ediţia precedentă). Pe lângă pozele ce existau deja, au fost inserate 24 de pagini cu fotografii inedite, din istoria mai îndepărtată sau mai apropiată a Fatimei. Volumul a fost tipărit la aceeaşi Editură a Surorilor Lauretane de la Baia Mare. Va fi disponibil şi în comunităţile româneşti din Diaspora, în măsura cererilor adresate de preoţi către pr. Cristian Sabău.
Având în vedere faptul că evenimentele din 1917 cauzate de arătările Fecioarei la Cova da Iria au fost complexe şi pot fi citite pe numeroase planuri, această apariţie editorială stimulează la reflecţie, la cunoaştere şi la rugăciune. În ciuda numărului mare de pagini, nu se poate considera că s-a spus totul despre Fatima; cartea intenţionează o aducere la zi a faptelor întâmplate până acum, cu conştiinţa că, atât trecutul, cât şi prezentul şi viitorul, prin lucrarea neobosită a Maicii Domnului, ne pot oferi surprize.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.