Română | Italiano
AcasăŞtiri20178 Septembrie: Roma Nord. Un deceniu de activitate pastoral-misionară pentru români
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa » Titlu: 11577.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Biserica din Toscana reunită la Florenţa

Titlu: 11577.jpg

Ştiri

Roma Nord. Un deceniu de activitate pastoral-misionară pentru români

Roma Nord. Un deceniu de activitate pastoral-misionară pentru români

Pe 28 septembrie 2017 la ora 17.30 va avea loc la Roma Nord un eveniment cultural cu prezentarea albumului aniversar al Parohiei cu titlul: Un deceniu de misiune românească în Roma-Nord, urmată de un program artistic şi o agapă frăţească.
Parohia Română Unită cu Roma poartă hramul Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan şi este păstorită de pr. ic. stavrofor Serafim Veşcan. După multă strădanie şi dăruire în Hristos, părintele Serafim a reuşit să devină un punct de referinţă pentru românii din zona Roma Nord, prin căldura sufletească, slujirea la Sf. Altar în cadrul slujbelor religioase, vizitele acasă şi îndeosebi numeroasele pelerinajele organizate în favoarea românilor pentru a cunoaşte locuri minunate din Italia, una dintre cele mai frumoase ţări din lume.
Albumul aniversar prezintă o serie de fotografii şi mărturii ale persoanelor implicate, relatarea vizitelor unor personalităţi ecleziastice şi civile care au fost prezente în mijlocul credincioşilor Parohiei româneşti din Roma Nord \i alte momente importante de-a lungul acestui prim deceniu.
Un deceniu de activitate şi pentru revista Cruce şi Înviere, un proiect ce a fost promovat din mijlocul comunităţii, pentru comunitate, „scris de noi şi pentru noi”, având ca scop „informarea în rândul credincioşilor cu privire la evenimentele parohiei şi edificarea lor sufletească”.
Părintele Serafim invită pe toţi credincioşii, de aproape şi de departe, la acest frumos eveniment, care încununează primul deceniu de activitate pastoral-misionară în Cetatea eternă, atât de dragă românilor, fie pentru originile noastre neo-latine, fie pentru dorinţa de comuniune care a contribuit la formarea poporului român şi în 1918 la făurirea României Mari, actul Unirii cu Ţara fiind citit de către Episcopul Martir, Cardinal Iuliu Hossu, primul cardinal al României moderne.
Lui Dumnezeu preamărire şi laudă în vecii vecilor!
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.