Română | Italiano
AcasăŞtiri201110 Februarie: Invitaţie la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea la Veneţia
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11618.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11618.jpg

Ştiri

Invitaţie la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea la Veneţia

Invitaţie la întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea la Veneţia

Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea a acceptat invitaţia Episcopilor din Nordest şi va veni să ne viziteze în zilele de 7 şi 8 mai 2011. Este un eveniment care ne dă o mare bucurie datorită faptului că merge la rădăcinile credinţei noastre - care s-a născut la Aquileia, unde evanghelistul Marcu a propovăduit primul anunţ al lui Hristos - şi se bazează pe tema pe care Isus a încredinţat-o Sfântului Petru, primul dintre apostoli, când i-a spus: „Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să-i întăreşti pe fraţii tăi” (Lc 22, 32).
Credincioşii diecezelor mulţumesc Sfântului Părinte Papa de la Roma pentru darul pe care ni-l face cu vizita sa, care oferă posibilitatea de a regândi marele proiect de iubire al lui Hristos pentru fiecare bărbat şi femeie din meleagurile noastre.
Centrul eventului va fi solemna Celebrare Euharistică, Duminică 8 Mai în Parcul San Giuliano, la Veneţia–Mestre.
Întâlnirea implică un angajament operativ relevant pentru mulţi, atât preoţi cât şi mireni, deja antrenaţi în organizarea eventului.
A-l primi pe Papa va oferi o ocazie pentru fiecare credincios, în frumuseţea Liturghiei, de a mărturisi public cu el propria credinţă, recunoscându-l drept urmaşa al Sfântului Petru.
Participarea
Pentru a putea lua parte la Celebrarea Euharistică în Parco San Giuliano din Mestre se cere aderarea la responsabilul Diecezei Dvs. şi prin site-ul http://www.ilpapaanordest.it/ita/home.asp
Această adeziunea este gratuită şi va permite ridicarea, în săptămânile care preced vizita, permisul de acces în aria unde se va sluji sfânta Liturghie.
În site sunt la dizpoziţia Dvs. secţiuni tematice cu programul complet al vizitei, fişe de pregătire pentru eveniment, conţinuturi multimediale.
Traducerea în limba română: prof. Giuseppe Munarini
Biroul de Presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.