Română | Italiano
AcasăŞtiri201724 Septembrie: Sfânta Liturghie în limba română în Vatican
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: “Să mergem împreună” de la Roma la Blaj şi Lourdes » Titlu: 11448.jpg

Anul: 2019

Eveniment: “Să mergem împreună” de la Roma la Blaj şi Lourdes

Titlu: 11448.jpg

Ştiri

Sfânta Liturghie în limba română în Vatican

Sfânta Liturghie în limba română în Vatican

Duminică, 24 septembrie 2017, în Duminica a 18a după Rusalii sau a Pescuirii minunate, Asociaţia ”Inocenţiu Micu Klein” a organizat o nouă celebrare euharistică în Bazilica Sfântul Petru din Vatican. Şi de această dată celebrarea liturgică s-a ţinut în „Cappella Ungherese”.
Credincioşii prezenţi s-au putut opri, înainte de celebrarea liturgică, pentru un moment de reculegere şi de rugăciune la mormântul Sfântului Petru, Principele Apostolilor, pregătindu-se, aşadar, pentru momentul liturgic ce urma. De asemenea, s-a oferit spaţiu sacramentului Mărturisirii, Pr. Valentin Marcu, preşedintele Asociaţiei, stând la dispoziţia credincioşilor.
Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de Pr. Marian Bojor şi Pr. Valentin Marcu. După ascultarea lecturilor, în predică, Pr. Marian Bojor i-a indemnat pe credincioşi să fie atenţi, nu doar la timpul nostru, al oamenilor, ci şi la timpul lui Dumnezeu. Iar în momentul în care un dar cerut Domnului întârzie să apară, să nu ne grăbim cu judecata că nu vine, deoarece această întârziere poate fi din cauza păcatului sau din cauza diavolului.
Daniel Cristea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.