Română | Italiano
AcasăŞtiri20174 Octombrie: “Învăţaţi de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima”
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11560.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11560.jpg

Ştiri

“Învăţaţi de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima”

“Învăţaţi de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima”

Miercuri, 4 octombrie 2017, în Biserica Sfântului Francisc din Forli care a fost încredinţată în custodia Parohiei “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, s-a oficiat Liturghia dedicată Sfântului Francisc, Patronul Italiei.
Liturghia solemnă a fost prezidată de Episcopul Diecezei de Forli-Bertinoro, Mons.Lino Pizzi. Au concelabrat Vicarul General Don Pietro Fabbri, Vicarul cu pastorala tinerilor Don Enrico Casadio, pr. Mihai David, precum şi alţi preoţi şi diaconi. A participat la această sărbătoare primarul oraşului Forli Davide Drei, Vicecomandantul administrativ al Poliţiei Municipale Daniele Giulianini, alte autorităţi civile şi militare, precum şi numeroşi credincioşi forlivezi şi enoriaşi ai Parohiei “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.
În omelia sa, Episcopul a vorbit despre predilecţia pe care Dumnezeu o are pentru cuvintele simple, pentru persoanele simple care au crezut în Isus, aşa cum a fost Sfântul Francisc “Cel mai sfânt dintre italieni şi cel mai italian dintre sfinţi”. “Învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima”,(Matei 11,29)”se propune tuturor celor ce sunt deschişi să-l primească”, a continuat Mons. Lino Pizzi. “Această urmare a lui Isus, mai ales pe drumul sărăciei, al umilinţei, trăind după Evanghelie, mergând din oraş în oraş pentru a anunţa Evanghelia, pentru a duce pacea, iubirea, iertarea, uniunea, adevărul, credinţa, speranţa, lumina lui Cristos, bucuria”. “Francisc a contribuit la edificarea bisericii cu alegerea sa pur şi simplu, cu cuvântul lui Dumnezeu. Frumoasa noastră Italie are nevoie de reîntoarcerea la rădăcinile sale, la mărturia sfinţilor, a Evangheliei. Să se scoată în evidenţă adevăratele valori în societate, respectarea vieţii, a păcii”.
“Să-l invocăm pe Sfântul Francisc să protejeze poporul nostru, ţara noastră! ‘Învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima’, aşa cum a făcut Francisc sărac şi umil, martor al Evangheliei” a concluzionat Episcopul.
La sfârşitul Sfintei Liturghii, credincioşii s-au închinat şi au sărutat cu multă evlavie moaştele Sfântului Francisc.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.