Română | Italiano
AcasăŞtiri20175 Octombrie: Clerul de Toscana reunit la Montenero
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11658.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11658.jpg

Ştiri

Clerul de Toscana reunit la Montenero

Clerul de Toscana reunit la Montenero

Comisia Prezbiterală din Toscana a organizat pe data de 5 octombrie 2017 o zi de rugăciune şi de reflecţie la Sanctuarul Montenero, La Vergine delle Grazie, protectoarea Toscanei. A fost o participare impresionantă, 9 episcopi şi 200 de preoţi. În mod evident, această participare a reprezentat un semn vizibil de comuniune şi de solidaritate cu Biserica şi societatea livorneză, lovită dramatic de inundaţiile din luna septembrie ac., care, au produs mari pagube materiale şi numeroase victime umane. Realmente, a fost o mobilizare generală din partea Bisericii din Toscana, pentru a face aplicabile si concrete observaţiile şi preocupările Papei Francisc, de a răspunde şi oferi soluţii vitale provocărilor cu care Livorno şi, în general, întreaga umanitate se confruntă: schimbarea climei, salvarea creaţiei şi a creaturilor.
Evenimentul de la Montenero a început cu oficiului Orei a Treia. Apoi, în ordinea cronologica a urmat Monsignor Andrea Migliavacca, episcopul de San Miniato, care a prezentat o bogată reflecţie despre: Spiritualitatea prezbiterală între epoca actuală de mare transformare şi convertirea misionară, conform ,,Evangelii Gaudium”. Episcopul Andrea a tratat în mod structurat şi sistematic provocările pastorale, criteriul, fizionomia preotului şi a Bisericii şi procesul convertirii pastorale.
După încheierea acestei expuneri a urmat Solemna concelebrare Euharistică pontificată de Episcopul locului, Simone Giusti care, în predica sa, a subliniat importanţa Sanctuarului Montenero şi minunile săvârşite de Preacurata Fecioară Maria în acest Sanctuar.
Apoi, s-a înălţat o rugăciune fierbinte pentru toate victimele inundaţiilor şi pentru locuitorii acestui teritoriu.
La sfârşitul Liturghiei, Episcopul Simone a mulţumit tuturor pentru participare şi susţinere, şi nu în ultimul rând, a mulţumit Conferinţei Episcopale Italiene care a sprijinit economic reconstrucţia zonei.
S-a încheiat cu prânzul oferit de Conferinţa Episcopală Italiană.
P. Vasile Orghici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.