Română | Italiano
AcasăŞtiri201717 Octombrie: Preoţi în Comunitatea românească greco-catolică de la Padova
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11615.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11615.jpg

Ştiri

Preoţi în Comunitatea românească greco-catolică de la Padova

Preoţi în Comunitatea românească greco-catolică de la Padova

Prin terminarea mandatului responsabilului ei, pr. Aetius Pop, la sfârşitul lunii iunie 2017, Comunitatea Greco-Catolică de la Padova este în aşteptarea unui nou păstor. Între timp, de la începutul lunii octombrie, se bucură de prezenţa pr. Cristian Sabău, care celebrează Sfânta Liturghie pentru o perioadă de timp scurtă dar preţioasă. Revederea cu el a fost emoţionantă şi încununată cu un dar special pe care părintele ni l-a făcut tuturora şi pentru care îi mulţumim: cartea “Fecioara din Fatima” scrisă de episcopul martir Ioan Suciu, ediţie completată cu note, adăugiri şi un bogat “Studiu Final” chiar de către dânsul.
Duminica 15 octombrie 2017, comunitatea nostră a avut parte de prezenţa şi de concelebrarea la Sfânta Liturghie a unui oaspete de excepţie: părintele Eduard Patraşcu. Preot romano-catolic din dieceza de Iaş, paroh şi profesor de biblic la Facultatea de Teologie de acolo, pr. Eduard se numără printre traducătorii celebrei Biblii de la Iaşi. Devenit –prin studiile pe care le-a făcut- specialist în limbile vechi în care a fost scrisă Biblia, pr. Patraşcu este în măsură să entuziasmeze oamenii oferindu-le cunoştinţe temeinice despre Cuvântul lui Dumnezeu. În timpul predicii, vorbindu-ne pe marginea Evangheliei Bunului Semănător, dânsul ne-a dăruit un cuvânt de învăţătură şi de creştere în credinţă: ne-a amintit că Domnul seamănă cu generozitate în vieţile noastre. Puţini sau mulţi, putem să primim darul lui Dumnezeu. Prin mărturia sa ne-a făcut să apreciem încă o dată că avem posibilitatea de a ne întâlni duminica în numele lui Hristos, în comunitatea noastra mică dar inimoasă.
Ne-am strâns apoi în jurul mesei de prânz, pentru a ne bucura la maxim de timpul pe care aveam ocazia de a-l petrece împreună.
Laura Raita

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.