Română | Italiano
AcasăŞtiri201721 Octombrie: Pacea de la Assisi şi Iubirea Milostivă de la Collevalenţa
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11564.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11564.jpg

Ştiri

Pacea de la Assisi şi Iubirea Milostivă de la Collevalenţa

Pacea de la Assisi şi Iubirea Milostivă de la Collevalenţa

Sâmbătă 21 octombrie 2017, enoriaşi din Parohia „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din Forlì şi „Izvorul Tămăduirii” din Cesena, majoritatea spovediţi şi împărtăşiţi la îndemnul părintelui paroh Mihai David - unii dintre ei cu grave probleme de sănătate (cancer, epilepsie), iar alţii cu nevoia de vindecare sufletească (convertire, întoarcerea la Dumnezeu - singurul care poate să dea pacea cea adevărată) – la mormântul Sfântului Francisc de Assisi şi la Sanctuarul „Iubirii Milostive” din Collevalenza.
Motivaţia acestui pelerinaj a fost purificarea şi întărirea în credinţă ca pregătire spirituală pentru aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Parohiei din Forli şi intrarea în noua biserica dedicată Sfântului Francisc de Assisi, pentru a cunoaşte mai bine acest mare Sfânt protector al Italiei. La rândul lor, enoriaşii Parohiei „Izvorul Tămăduirii” din Cesena s-au bucurat să facă experienţa scufundării în apa sfântă din Sanctuarul din Collevalenza.
Am poposit întâi la Assisi unde am gustat din pacea mijlocită de Sfântul Francisc. Fratele franciscan român, pr. Ciprian ne-a explicat cu multă dragoste despre viaţa Sfântului Francisc, istoria ordinului franciscan şi despre Bazilica din Assisi, bucuros de a ne vorbi româneşte. În Bazilica inferioară, am îngenuncheat cu evlavie la mormântul Sfântului Francisc şi l-am rugat să mijlocească pentru noi la Bunul Dumnezeu.
După vizita Bazilicii superioare, am pornit spre Collevalenza, unde, ajunşi la Sanctuarul „Iubirii Milostive”, ne-am simţit îmbrăţişaţi de Fericita Maica Speranţa şi de Sfânta Fecioară. Pentru a-i cere mijlocirea, am îngenuncheat la mormântul Maicii Speranţa care a avut ca unic ideal de a-L face cunoscut pe Dumnezeu ca Iubire Milostivă, ca pe „un Tată bun care vrea dinadins să-şi mângâie, să-şi ajute şi să-şi facă fericiţi fiii Săi”, cu alte cuvinte „un Tată plin de bunătate, care caută prin toate mijloacele modul de a întări, ajuta şi a face fericiţi pe toţi fiii Săi”, pe care „îi urmează şi-i caută cu iubire neobosită, ca şi cum fără ei nu poate să fie fericit”.
Am participat la „Liturghia apelor”, apoi, recitând Rozarul, am aşteptat cu emoţie intrarea la piscine pentru scufundarea în apa tămăduitoare, semn al Harului Divin, instrument al Milei Domnului care purifică conştiinţa noastră de orice pată (Tt 3,3-7), satură setea interioară de adevăr şi de pace (Ioan 4,5-15; 7,37-39), ne înnoieşte inima şi ne face să fim capabili de a aduce „roade ale spiritului” (Gal 5,16-25).
Scufundarea în apa sfântă ne-a readus aminte de Sfântul Botez şi, reînnoiţi în credinţă, ne-am simţit uşuraţi şi bucuroşi deoarece am întâlnit Iubirea Milostivă a lui Dumnezeu, fiind o mare binecuvântare pentru noi toţi. Ne rugăm la Bunul Dumnezeu pentru a deveni purtători de pace în comunităţile noastre.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.