Română | Italiano
AcasăŞtiri201730 Octombrie: Pelerinajul comunităţilor din Mestre şi San Donà di Piave la Medjugorje
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11571.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11571.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţilor din Mestre şi San Donà di Piave la Medjugorje

Pelerinajul comunităţilor din Mestre şi San Donà di Piave la Medjugorje

Când vorbim de Pelerinaj, trebuie să înţelegem că este un aspect prezent în majoritatea religiilor şi ca obicei cu mult anterior redactării Bibliei. Prin el, se exprimă o călatorie a credincioşilor spre un loc consacrat printr-o manifestare divină, sau prin activitatea unui maestru religios, ca să-şi înfăţişeze acolo, rugăciunea, într-un context deosebit de favorabil. De obicei, vizitarea locului sfânt, ţinta călătoriei, este pregătită cu multă atenţie şi interes. Pelerinajul este deci o căutare a lui Dumnezeu şi o intâlnire cu El într-un cadru de cult cu totul special.
Acest lucru, putem spune cu multă modestie şi smerenie creştineasca, l-au făcut si credincioşii din comunitatea noastră de mai bine de două luni, pentru a împlini şi în acest an dorinţa de a merge în Pelerinaj, în acel loc deja bine conturat începând din anul 1981, la Medjugoie, pe atunci făcând parte ca teritoriu al Jugoslaviei, azi, Boznia Herţegovia, unde Mama Mântuitorului nostru Isus Cristos şi a noastră, a tuturor creştinilor a vrut sa se manifeste.
Din grupul care a decis în inima lor să faca această experienţă puternică, profund spirituală, în perioada 27-29 octombrie 2017, au fost credincioşi care, au mai fost şi în anii trecuti, dar şi un număr destul de mare, care, din curiozitate, sau din motive efectiv de crednţă au dorit să o facă. Pe toată perioada acestor trei zile de har, atât in autocar, cât şi la Medjugorie, ne-am pregătit cu multă rugăciune, cu meditaţii personale, cât şi comunitare, punctând în mod deosebit la cât de important este pentru creştini Cuvântul Domnului, în mod particular Sfânta Evanghelie. Un alt element şi aspect important asupra căruia am meditat, a fost importanţa în viaţa creştinului a Tainelor lăsate nouă de Mântuitorul nostru, în mod particular asupra Euharistiei şi a Mărturisirii (Spovezii), care de multe ori nu sunt înţelese de către mulţi credincioşi, şi faţă de care, se are o anumită manifestare de frică şi suspiciune. Am putea spune, că tocmai aproprierea şi inţelegerea sensului şi a ceea ce reprezintă, a cât de importante sunt pentru noi creştinii, pentru a putea trăi viţa nostră în harul deplin a lui Dumnezeu, întreg grupul ce a partecipat la acest Pelerinaj s-a apropriat de Taina Mărturisirii şi a Euharestiei cu multă bucurie în inimi şi suflete aducând mulţumire lui Dumnezeu.
Desigur, când se vorbeşte de Medjugorie, gândul şi inima creştinului se indreaptă spre Fecioara Maria, care a avut un rol fundamental în istoria Mântuirii neamului omenesc, pentru Întruparea Fiului lui Dumnezeu, care prin acel "Da" al ei, Mântuirea a fost posibilă. Meditaţiile făcute au avut acest scop de a cunoaşte cât mai profund rolul şi misiunea ei, cât şi ajutorul ce îl trimite în viaţa celor ce o roagă cu credinţă, încredere şi speranţâ.
O altă experienţă profundă pentru noi toţi, a fost urcarea pe muntele Crucii (Krizevac), celebrând impreună, cu mic şi mare, marele mister de iubire din viaţa Mântuitorului, chemat "Calea Crucii", ajutând fiind de ghidul nostru local, doamna Daniela, care a demonstrat şi de această dată, că este o foarte bună creştină, trăitoare adevărată a mesajului evanghelic în care crede cu adevărat, pe lângă cunoştinţele destul de profunde de teologie şi spiritualitate.
Aspectul care, pentru mine este foarte important ca păstor, a fost mărturiile de credinţă şi de trăire ce au fost impărtăşite de aproape toţi portecipanţii la Pelerinaj, de la microfonul autocarului nostru, care au fost făcute cu inima şi cu lacrimile ce curgeau pe faţa în timp ce vorbeau, lacrimi şi emoţii de mulţumire aduse Mântuitorului nostru Isus Cristos şi Fecioarei Maria, pentru că a făcut posibil şi în acest an, ca noi fii ai lui Dumnezeu, să putem face o altă experienţă de comuniune frăţeasca şi de har la nivel comunitar.
La acest Pelerinaj s-a alăturat şi Pr. Lucian Mihuţ de la comunitatea noastră din San Donà di Piave, dând o contribuţie şi ajutor foarte mare, atât la aspectul meditativ, cât şi al celebrării Tainei Mărturisirii, pentru care îi mulţumim, personal şi comunitar, iar de la Domnul Isus şi de la Fecioara Maria, îi cerem ajutor, har şi binecuvântări să poată păstori cu mult drag comunitatea şi sufletele care i-au fost încredinţate.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.