Română | Italiano
AcasăŞtiri201112 Februarie: Greco-catolici din Padova la Grota Fecioarei de Lourdes de la Chiampo
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi » Titlu: 11704.jpg

Anul: 2021

Eveniment: „Întâlnirea cu celălalt” în cadrul Tredicina Sf. Anton de Padova de către imigranţi

Titlu: 11704.jpg

Ştiri

Greco-catolici din Padova la Grota Fecioarei de Lourdes de la Chiampo

Greco-catolici din Padova la Grota Fecioarei de Lourdes de la Chiampo

În dimineaţa zilei de 11 februarie 2011, la împlinirea a 153 de ani de la prima apariţie a Fecioarei Neprihănite la Lourdes, un grup de greco-catolici de la Padova, români şi italieni, însoţiţi de cei doi preoţi ai comunităţii şi de alţi prieteni, au efectuat un scurt pelerinaj la Chiampo, în provincia Vicenza. În jurul unei mănăstiri franciscane care existase deja de la începuturile mileniului al II-lea, călugărul Claudio Granzotto a construit în 1935 o grotă a Fecioarei de la Lourdes. Particularitatea acestei reproduceri este aceea că imită cu o precizie uimitoare particularităţile formelor şi a stâncilor grotei din Pirineii Franţei, în care Neprihănita s-a arătat Bernadettei Soubirous de 16 ori. Statuia Maicii Domnului a fost sculptată de acelaşi neobosit fr. Claudio care, după ce a murit în 1947, a fost declarat fericit de către Papa Ioan Paul al II-lea în 1994. Astăzi, mormântul său poate fi venerat chiar la picioarele grotei sale iubite.
Grupul de pelerini au recitat în faţa Sf. Fecioare rugăciunea Paraclisului, împărtăşind şi altor persoane prezente frumuseţea acestei rugăciuni răsăritene.
Pr. Cristian Sabău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.