Română | Italiano
AcasăŞtiri20171 Noiembrie: Cartea Părintelui Cristian Sabău, colaboratorul comunităţii din Padova, a ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11555.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11555.jpg

Ştiri

Cartea Părintelui Cristian Sabău, colaboratorul comunităţii din Padova, a ajuns la Fatima

Cartea Părintelui Cristian Sabău, colaboratorul comunităţii din Padova, a ajuns la Fatima

Cartea Părintelui Cristian Sabău „Fecioara din Fatima”” a ajuns la Fatima, într-o colecţie de publicaţii internaţionale despre renumitul loc de pelerinaj, unde nenumăraţi oameni şi-au aflat vindecarea.
Volumul în limba română a fost prezentat Sfintei Fecioare de către Părintele Cristian, aflat într-un pelerinaj la împlinirea centenarului apariţiilor de la Fatima, ca şi o mulţumire adusă Mamei Cereşti.
În 2017, la aniversarea a 100 de ani de când Maica Domnului s-a arătat la Fatima, s-a dorit o nouă editare a cărţii Preasfinţitului Suciu. Însă, de când aceasta fusese publicată prima oară, au trecut aproape 75 de ani, timp în care s-au mai întâmplat şi s-au dezvăluit multe aspecte cu privire la apariţiile portugheze. În noua ediţie din 2017, prin grija părintelui Cristian-Florin Sabău, a fost construit un aparat de note de subsol, în care informaţiile prezentate de către PSS Suciu au fost aduse la zi şi comparate critic cu cele prezente în alte izvoare. De asemenea, au fost inserate în textul original anumite adăugiri, bine demarcate, ce întregesc imaginea cronologică de ansamblu a evenimentelor.
La sfârşitul cărţii, părintele Sabău a anexat un studiu final. În acesta, sunt abordate diferite chestiuni teologice, filosofice, ştiinţifice, inter-religioase ori inter-confesionale ridicate de apariţiile de la Fatima. Studiul prezintă etapele istorice ale dezvăluirii şi receptării celor două elemente esenţiale: cererea de consacrare la Inima Neprihănită şi cel de-al „Treilea Secret”. Propunând, de asemenea, câteva sublinieri de natură spirituală, studiul se încheie cu recenzii ale cărţilor despre Fatima apărute în limba română, precum şi ale filmelor care au ecranizat istoria acestor apariţii.
Volumul este deja la a doua ediţie.
Eugen Ivuţ

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.