Română | Italiano
AcasăŞtiri20172 Noiembrie: Sărbătoare în parohia Roma Nord, festivalul ,,Româncuţa în Bucătărie” ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11630.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11630.jpg

Ştiri

Sărbătoare în parohia Roma Nord, festivalul ,,Româncuţa în Bucătărie” la a şasea ediţie

Sărbătoare în parohia Roma Nord, festivalul ,,Româncuţa în Bucătărie” la a şasea ediţie

Duminică, 22.10.2019, Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigorie şi Ioan din Roma Nord, a găzduit cea de-a 6-a ediţie a concursului de creaţie şi fantezie în bucătărie, dedicat comunităţii române din capitala italiană, denumit „Româncuţa în bucătărie”.
Ziua a început cu liturghia celebrată de părintele paroh Serafim Iulian Vescan alături de părintele Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pio Romeno, care a şi ţinut omelia, pr. Sabo Ioan Sorin şi diaconul Dan Pisuc. La liturghie au participat şi 11 studenţii ai colegiului Pontifical PIO Romeno care au dat răspunsurile. După celebrare, Româncuţa s-a îndreptat spre bucătărie, mai cu seamă spre ale ei preparate culinare pregătite special pentru acest concurs. Şi nu a fost doar una, ci 12 concurente care s-au întrecut în arta culinară. De la ,,poale în brâu”, ,,sărmăluţe cu mămăligă”, ,,ciorbă de peşte” până la aperitive apetisante realizate din produse româneşti şi chiar mai mult de atât, a existat o concurentă care a venit cu o variantă culinară în stil italian. Evenimentul s-a desfăşurat în teatrul parohiei, având-o ca moderatoare pe doamna Lucia Bârle. Totodată, spectatorii în număr de peste 250 de persoane, au avut prilejul de a se bucura de momentele artistice oferite de Steluţa Floreştean şi Nae Leonard.
Finalul concursului a adus premiile oferite celor mai gustoase şi apetisante preparate realizate de către Ion Constanţa, Maricica Movilă şi Elena Ifrim.
La eveniment au fost prezenţi reprezentantul Ambasadei României la Roma, viceconsulul Ionuţ Florin Urs, care a adus, din partea ambasadorului George Bologan, mesajul de mulţumire pentru efortul comunităţii în a păstrarea prin ceea ce face, cultura şi tradiţiile româneşti la Roma. Totodată au fost prezenţi şi reprezentanţi ai comunităţii italiene, dar şi reprezentanţi ale unor asociaţii româneşti din Cetatea Eternă.
În cadrul evenimentului a fost făcut şi un apel umanitar în ceea ce priveşte strângerea de fonduri necesare repatrierii trupului neînsufleţit a lui Antofi Aramis Adrian (un tânăr de 23 de ani) decedat la Tivoli. Suma de 1046 de euro strânsă a fost predată agenţiei de pompe funebre „Casa Funerară Diaconu” SRL reprezentată legal de către Alina Cărăbuş.
La sfârşitul programului artistic, părintele paroh Serafim Iulian Vescan a anunţat oficial următoarele două evenimente: 18 noiembrie, celebrarea sacramentului sfântului Maslu cu 7 preoţi şi 10 decembrie concertul de colinde şi alte obiceiuri legate de sărbătoarea Craciunului dar şi comemorarea Marii Uniri de la Alba-Iulia 1918.
Alina-Maria Balaj

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.