Română | Italiano
AcasăŞtiri201113 Februarie: Întâlnirea Consiliului Pastoral din Parohia din Ostiglia cu episcopul de ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11614.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11614.jpg

Ştiri

Întâlnirea Consiliului Pastoral din Parohia din Ostiglia cu episcopul de Mantova, Mons. Roberto Busti

Întâlnirea Consiliului Pastoral din Parohia din Ostiglia cu episcopul de Mantova, Mons. Roberto Busti

Duminică 6 februarie 2011 la orele 16.00 a avut loc întâlnirea Consiliului Pastoral al comunităţii noastre cu Episcopul de Mantova Roberto Busti.
Acţiunea are loc cu ocazia vizitei pastorale în vicariatului din care facem parte.
Punctul de întâlnire este capela parohială unde săvârşim Sfintele Liturghii, unde am rostit o rugăciune Maicii Domnului Ocrotitoarea Tuturor Creştinilor!
Întâlnirea are loc în Oratoriului parohial unde după prezentările şi mulţumirile de rigoare s-a prezentat ordinea discuţiilor din acea după masă.
Prezenţi la întâlnire au fost următorii:
- din partea comunităţii româneşti – Preot responsabil Andrei Meseşan, Consiliul Parohial compus din şase membrii şi patru familii mixte româno-italiane.
- din partea Episcopiei S.E. Mons. Roberto Busti-Episcop de Mantova şi Don Bruno Ghiroldi -parohul comunităţii din Ostiglia.
Din ordinea de zi amintim: prezentarea istoricului comunităţii noastre, situaţia numerică a românilor din această zonă, statistica botezurilor şi a cununiilor în aceşti ani, activităţile pastoral-misionare ale comunităţii, prezentarea unei sinteze a situaţiei spirituale, organizatorice şi sugestii din partea comunităţii pentru Episcopul de Mantova pentru o mai bună colaborare şi creştere a comunităţii româneşti din Ostiglia.
În cuvântul său Mons. Roberto Busti a asigurat comunitatea greco-catolică că-i va sta alături sprijinindu-o pentru a putea creşte, a-şi menţine credinţa şi tradiţiile proprii. Totodată am fost îndrumaţi să trăim o credinţă vie pentru a fi exemple generaţiilor tinere.
Intervenţia lui Don Bruno a fost una părintească spunând că este mulţumit că suntem oaspeţi ai parohiei din Ostiglia în care ne simţim ca fraţii şi că colaborarea cu Părintele Andrei este foarte bună “este unul de-al nostru” spune Don Bruno.
În a doua parte a întâlnirii s-a vorbit despre fenomenul familiilor mixte româno-italiene: oportunitate sau sfidă?
Au luat cuvântul cele patru familii care au expus aspecte pozitive din viaţa familiară dar şi problematici legate de căsătoria dintre un catolic şi un ortodox.
Răspunsul Episcopului la această problematică este unul pozitiv cu speranţa de a găsi soluţii mulţumitoare pentru ambele confesiuni.
Întâlnirea se încheie cu mulţumirile Părintelui Andrei, a celor prezenţi şi a întregii comunităţi aduse Mons. Roberto oferindu-i o icoana cu Hristos cusută de mână ca semn de mulţumire şi preţuire!
Pr. Meseşan Andrei

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.