Română | Italiano
AcasăŞtiri201712 Noiembrie: Sfântul Maslu în Parohia „Sfânta Maria in Araceli” din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11617.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11617.jpg

Ştiri

Sfântul Maslu în Parohia „Sfânta Maria in Araceli” din Vicenza

Sfântul Maslu în Parohia „Sfânta Maria in Araceli” din Vicenza

Duminică, 12 noiembrie 2017, în Parohia Română Unită cu Roma din Vicenza s-a celebrat Taina Sfântului Maslu. Aşa cum prevăd normele liturgice, la celebrare au luat parte şapte preoţi din protopopiatul de Triveneto. Astfel, alături de gazda evenimentului, Pr. Protopop dr. Raimondo Rudolf Salanschi, au fost prezenţi pr. Liviu Gheorghe Marian de la Oderzo, pr. Vasile Nistor de la Spilimbergo, pr. Dumitru Petrovan de la Villafranca di Verona, pr. Lucian Mihuţ de la San Donà di Piave, pr. Vasile Şoptea de la Gorizia şi pr. Ionuţ Ursuleac de la Rovigo. Acestora li s-a adăugat ipodiaconul Giuseppe Munarini, prieten al Bisericii noastre şi iubitor al ritului bizantin.
Deşi vremea nu a fost foarte prietenoasă, credincioşii din Vicenza au răspuns în număr foarte mare chemării păstorului lor sufletesc, umplând monumentala biserică parohială "Araceli in Santa Maria", închinată Naşterii Fecioarei Maria. La predica rostită în cadrul celebrării liturgice a fost evidenţiată importanţa şi semnificaţia Tainei Maslului. De asemenea a fost subliniat faptul că Maslul nu poate înlocui Spovedania şi nici tratamentul medical.
La final, credincioşii au fost unşi cu untdelemnul binecuvântat în cadrul oficiului liturgic, ziua încheindu-se cu o agapă generoasă pregătită de gospodinele parohiei şi oferită oaspeţilor.
Domnului să-i fie mărirea pentru toate binefacerile Sale!
P. Ionuţ Ursuleac

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.