Română | Italiano
AcasăŞtiri201719 Noiembrie: Vizita Consulului General al României de la Trieste la Mestre şi încheierea ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11557.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11557.jpg

Ştiri

Vizita Consulului General al României de la Trieste la Mestre şi încheierea postului Sf. Anton

Vizita Consulului General al României de la Trieste la Mestre şi încheierea postului Sf. Anton

Începutul postului Crăciunului pentru comunitatea noastră parohială "San Rocco" din Venezia Mestre, a coincis cu terminarea postului Sf. Anton, pe care fiecare dintre noi, începând din prima marţi după Înălţarea Sf. Cruci, am încercat sa-l trăim şi să-l ţinem, cu multă speranţă şi încredere în mijlocirea sfântului, aşa cum i se mai spune în limbajul local, padovan. Aşa că, după ce am participat in parohie la programul de duminica cu celebrarea sf. Liturghii, unde am avut onoarea să-l avem în mijlocul nostru pe domnul Consul General al României de la Consulatului General din Trieste, Excelenţa sa, Cosmin Lotreanu, răspunzând cu bucurie invitaţiei noastre de a veni în mijlocul nostru.
După terminarea celebrării liturgice, domnul Consul General a fost invitat sa i-a cuvântul, prin care am aflat fiecare dintre noi, informaţii utile în ceea ce priveşte rolul, misiunea acestui organ reprezentativ al statului român, pentru toţi cetăţenii noştri care locuiesc în Regiunea Triveneto, atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere al eliberării de documente, precum, paşapoarte, cărţi de identitate, procuri, certificate de călătorie ecc. Desigur, nu au lipsit şi întrebări către Excelenţa Sa, în legătură cu probleme legate de situaţia fiecăruia, în mod particular informaţii despre cei care au avut o perioadă de muncă în România şi ultima în Italia, şi se pregătesc de pensionare şi întoarcerea lor în ţară. Aspectul, în schimb cel mai frumos, a fost acela că, fiecare dintre cei prezenţi la biserică, au avut ocazia să poarte discuţii foarte cordiale, personale, aş spune, de la inimă la inimă, precum între fraţi cu Domnul Consul General.
Doresc ca pe această cale, personal, cât şi în numele comunităţii noastre parohiale, să aducem mulţumirile noastre pentru disponibilitate, simplitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă, cât şi de sensibilitatea interioară foarte profundă faţă de situţia oricărui cetăţean român, pe care îl reprezintă, în misiunea primită din partea statului român.
Această zi binecuvântată am încheiat-o în Bazilica Sf. Anton din Padova, unde am participat la Sf. Liturghie în ritul latin, prezidată de păr. Vice Rector, padre Giorgio, şi înainte de binecuvântarea finală, comunitatea noastră a recitat rugăciuni de mulţumire aduse bunului Dumnezeu şi Sf. Anton, pentru toate darurile primite, pe care fiecare dintre noi le cunoaştem pentru viaţa noastră şi a familiilor noastre. Binecuvântarea finală am primit-o cu relicva Sf. Anton, după care am avut privilegiul de a trece pe lângă mormântul sfântului, atingând placa de marmură în spatele căruia este corpul, şi oprindu-ne câteva clipe fiecare dintre noi rugându-ne personal şi în linişte. Acest gest, se cheamă "al pelerinului", cu care am încheiat şi noi perioada de post, întorcându-ne fiecare la casele noastre cu inima şi sufletul plin de emoţii, bucurii şi satisfacţii spirituale, mulţumind Domnului. De asemenea, rugăciunile noastre sau adus şi pentru cei din comunitatea noastră parohială, care di anumite motive nu au putut fi prezenţi.
P. Vasile Alexandru Barbolovici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.