Română | Italiano
AcasăŞtiri201720 Noiembrie: Sfântul Maslu cu 7 preoţi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11641.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11641.jpg

Ştiri

Sfântul Maslu cu 7 preoţi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord

Sfântul Maslu cu 7 preoţi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord

În după masa zilei de 18 noiembrie, la ora 17.30, în cadrul parohiei greco-catolice Roma Nord, Sfinţi Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, s-a celebrat sacramentul Sfântului Maslu, la care au participat 7 preoţi: părintele paroh Serafim Iulian Vescan, părintele Lucian Lechinţan, pr. Ioan Pop, coordonator naţional, pr. Dumitru Simionca pr. Vincenzio Lai, spiritualul studenţilor din Colegiul Pio Romeno, Don Rodrigo şi Don Walter, din Paraguay, care sunt studenţi la Roma şi locuiesc în Parohia San Valentino.
A fost al doilea an în care am avut această frumoasă experienţă, fiecare preot după ce a citit Sfânta Evanghelie a rostit un cuvânt de învăţătură referitor mesajul pericopei sau referitor la pregătirea din acest post al Crăciunului pentru a întâmpina venirea Domnului Isus Hristos pe pământ. După încheierea Sfântului Maslu s-a celebrat Slujba Parastasului pentru cei adormiţi.
La acest moment de rugăciune au fost prezenţi mulţi români şi italieni atât din parohia noastră cât şi din exterior. Un alt moment frumos şi de comuniune totodată a fost dat de împreuna-cântare dintre Don Rodrigo şi credincioşii parohiei.
Încheierea evenimentului a fost marcată printr-o agapă fraternă tradiţională românească la care au participat în jur de 80 de persoane.
Părintele Serafim a mulţumit tuturor celor prezenţi şi voluntarilor care au contribuit la buna organizare a evenimentului, anunţând pelerinajul din 25-26 noiembrie la Sanctuarul Padre Pio di Pietrelcina al San Giovanni Rotondo şi evenimentul din 10 decembrie, Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.