Română | Italiano
AcasăŞtiri201720 Noiembrie: Laboratorul de creaţie pentru copiii din Parohia Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Traducerea tezei de doctorat în limba română a apărut la Cluj, în aceste zile » Titlu: 11473.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Traducerea tezei de doctorat în limba română a apărut la Cluj, în aceste zile

Titlu: 11473.jpg

Ştiri

Laboratorul de creaţie pentru copiii din Parohia Vicenza

Laboratorul de creaţie pentru copiii din Parohia Vicenza

Duminică, 19 noiembrie a.c, în Parohia din Vicenza s-a dat startul Laboratorului de creaţie pentru copii.
În această perioadă biserica şi spaţiile parohiale devin locul de întâlnire al copiilor şi părinţilor care doresc să petreacă acel timp de calitate pe care poate nu îl au pe parcursul săptămânii, iar în cadrul laboratorului educativ-creativ găsesc exact ceea ce caută. Este acel cadru plăcut, în care copiii învaţă unul de la altul cum să se joace împreună, cum să se integreze într-un grup, să lucreze activităţi simple sau complexe de stimuare psiho-senzorială, sau pur şi simplu să facă ceva altfel decât fac la acasă, şcoală sau grădiniţă.
Ziua începe cu rugăciunile de dimineaţă simplificate pentru copii, urmate de o jumătate de oră de catehism şi, apoi, de laboratorul propriu zis. Activităţile se desfăşoară sub coordonarea doamnei preotese prof. Salanschi Monica, ajutată de cele două animatoare: Daniela Moisa şi Daniela Sârbu, pregătite pe parcursul anului de Oficiul pentru Pastorala Tineretul din Dieceza de Vicenza. Animatoarele sunt şi membre ale Oficiului mai înainte amintit pentru pregătirea Sinodului Tinerilor, anunţat de Papa Francisc.
Temele atelierelor diferă de la o săptămână la alta şi sunt alese în funcţie de vârstă, de nevoia de învăţare identificată pe parcursul celorlalte ateliere, vizând în principal dezvoltarea emoţională, a limbajului, creativităţii, gândirii logice.
Copiii, în toate vinerile din Postul Crăciunului, participă şi la repetiţiile de colinde care vor culmina cu un concert extraordinar susţinut în ziua de Crăciun.
Mulţumesc din suflet doamnei preotese, animatoarelor pentru efortul pe care-l depun şi părinţilor pentru încrederea acordată comunităţii noastre parohiale.
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.