Română | Italiano
AcasăŞtiri201722 Noiembrie: Pelerini la Fatima
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11632.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11632.jpg

Ştiri

Pelerini la Fatima

Pelerini la Fatima

În perioada 18 -21 noiembrie 2017, Parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Livorno a organizat un pelerinaj la Fatima. Au fost zile de spovadă, de intensă rugăciune, de comuniune şi prietenie, şi cu siguranţă vor rămâne zile memorabile pentru grupul nostru de 26 de credincioşi.
La 100 de ani de la Apariţiile Maicii Domnului am avut bucuria şi privilegiul de a ajunge la Fatima, de a merge pe drumul pelerinilor, al celor care-l caută pe Dumnezeu, prin Maria, Cea Neprihănită.
Spre Fatima se îndreaptă sute de mii de oameni, inclusiv din România. Cine se merge la Fatima, rămâne adânc marcat de simplitatea, spiritualitatea Mariană şi redescoperirea credinţei creştine.
Unii dintre pelerinii noştri îşi mărturiseau emoţia şi bucuria experimentată în acest loc sfânt: „Nu pot să explic, este prea emoţionant, este prea sublim. Să fiu aici este pur şi simplu minunat, este pur şi simplu un har”. Pelerinii noştri şi-au exprimat, de asemenea, mulţumirea faţă de mine, conducătorul grupului.
Cu toţii am participat la Sfânta Liturghie zilnică, la rugăciunea Rozariului de la ora 21,15, şi apoi la procesiunea cu lumânările.
Duminică, după Sfânta Liturghie celebrată de subsemnatul la ora 09,00, am participat la Liturghia internaţională. Duminică după masă am săvârşit rugăciunea Calea Crucii. Seara, la recitarea Rozariului, am avut onoarea de a prezenta o decadă de Rozariu în limba română, recitată de mine însumi şi mama mea.
Luni dimineaţa, 21 noiembrie, de Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, de la ora 05,30, am avut bucuria de-a celebra Sfânta Liturghie în Basilică. În fine, am vizitat Lisabona, locul de naştere a Sfântului Anton şi diferite obiective de însemnătate fundamentală.
Mulţumim lui Dumnezeu şi Sfintei Fecioare Maria pentru acest har, pentru aceasta binecuvântare de a fi pelerini la locurile preferate de Maria, Mama noastră a tuturora.
P. Vasile Orghici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.