Română | Italiano
AcasăŞtiri201727 Noiembrie: Bucuria cinstirii patronului spiritual în comunitatea greco-catolică din ...
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11718.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11718.jpg

Ştiri

Bucuria cinstirii patronului spiritual în comunitatea greco-catolică din Mirandola

Bucuria cinstirii patronului spiritual în comunitatea greco-catolică din Mirandola

La eveniment au fost invitaţi mai mulţi preoţi şi comunităţile din împrejurimi, însă, din binecuvântate pricini, nu au putut fi prezenţi de cât o parte dintre ei. În mijlocul credincioşilor s-au aflat membri din comunităţile româneşti de la Cesena şi Forli, conduşi de Pr. Mihai Gheorghe David împreună cu familia, pr. diacon Dănuţ Ioan Buticaş, pr. gazdă Ioan Feier. Părintele Mihai a adus spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Andrei şi parte din Sfânta Cruce a Domnului Isus Hristos de la Golgota.
Sfânta Liturghie a fost condusă de Pr. David Cuvântul de învăţătură a fost spus cu multă căldură sufletească prin cuvintele: A vedea bogăţia din noi. A continua a creşte spiritual şi a ne uni pentru toate momentele vieţii prin dragoste şi jertfă. Bogăţia este omul însuşi, în el este puterea, forţa realizărilor spirituale dar şi cele necesare de zi cu zi. Sfântul Apostol Andrei întâiul chemat la apostolat, este semnul chemării fiecăruia de al sluji pe Isus Hristos. Într-o Evanghelie recitată în urmă cu câteva duminici unul din bolnavi spunea: „nu am om să mă arunce în scăldătoare” ... ”Vino şi urmează-mi Mie”. A-l urma pe Isus cel blând, cel supus, cel jertfelnic. Printre altele: „Urmează-mi Mie”, sunt unul care iubesc acest glas al chemării. Glasul celui ce strigă din faţa ta. Căutarea mântuirii nu este bogăţia vremii de azi ci bogăţia veşniciei. Omul este bogăţia universului. Omul din noi Dumnezeu; să iertaţi să ajutaţi să te îmbogăţeşti în El, cu fapte glasul Treimii. S-a săvârşit parastas de pomenire a tuturor eroilor căzuţi pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea limbii noastre, culturii şi tradiţiei noastre străbune.
Grupul vocal „Moroşenii” au colindat şi au dat răspunsul la Sfânta Liturghie, apoi, în partea a doua a programului, au prezentat un program de 1 Decembrie, unde a urmat prânzul cu toţi cei prezenţi.
Mulţumesc Domnului, Maicii sale şi Sfântului Apostol Andrei ocrotitorul comunităţii noastre parohiale, Consiliului Pastoral, Consiliului de Femei pentru bunătăţile pregătite.
P. Ioan Feier

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.