Română | Italiano
AcasăŞtiri201115 Februarie: Programul vizitei pastorale a lui Benedict al XVI-lea la Aquileia şi Veneţia ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Programul vizitei pastorale a lui Benedict al XVI-lea la Aquileia şi Veneţia în zilele de 7 şi 8 mai

Programul vizitei pastorale a lui Benedict al XVI-lea la Aquileia şi Veneţia în zilele de 7 şi 8 mai

Sala de presă a Sfântului Scaun a făcut cunoscut programul vizitei pastorale pe care papa Benedict al XVI-lea o va face în nord-estul Italiei, în oraşele Aquileia şi Veneţia, sâmbătă 7 şi duminică 8 mai 2011.
Plecarea de la aeroportul Roma Ciampino este prevăzută pentru sâmbătă 7 mai ora 15.30 cu sosirea la aeroportul Ronchi dei Legionari din Gorizia, de unde Benedict al XVI-lea se duce imediat la Aquileia pentru întâlnirea de la ora 16.45 cu autorităţile şi locuitorii oraşului în Piaţa Capitolo de la Aquileia. După salutul de sosire, Papa se duce în Bazilica din Aquileia unde la ora 17 ţine un discurs pentru Adunarea celei de-a II-a Reuniuni de la Aquleia.
La ora 18.15 Sfântul Părinte se transferă cu elicopterul din Zona Pieţii de Desfacere, adiacentă cu bazilica din Aquileia, la eliportul Colegiului Naval „F. Morosini” de la Sant’Elena din Veneţia. La ora 19.30 este prevăzută întâlnirea cu autorităţile şi cetăţenii oraşului în Piaţa San Marco din Veneţia. După discursul rostit în celebra piaţă, Pontiful se duce în Bazilica San Marco pentru a venera relicvele Sfântului Evanghelist.
Duminică 8 mai, la ora 10, papa Benedict al XVI-lea va prezida Sfânta Liturghie în Parcul San Giuliano din oraşul Mestre, cu predica şi recitarea antifonului marian pascal „Regina Coeli - Bucură-te Regină a Cerului”. La 12.30 este prevăzută plecarea cu motonava din Mestre la Piaţa San Marco din Veneţia. Aici, la ora 13.30, are loc prânzul cu episcopii la sediul Patriarhatului de Veneţia.
Duminică, în cursul după amiezii, la ora 16.45 are loc Adunarea pentru încheierea vizitei pastorale diecezane în Bazilica San Marco în cadrul căreia Pontiful va rosti un discurs. În continuare, la ora 17.45 este prevăzută plecarea în gondolă din Piaţa San Marco la Basilica della Salute din Veneţia unde la ora 18 va avea loc întâlnirea cu lumea culturii şi economiei în interiorul Bazilicii Salvării unde Sfântul Părinte va ţine ultimul discurs al acestei vizite pastorale.
În fine la ora 18.45 papa Benedict al XVI-lea va binecuvânta terminarea lucrărilor de restaurare a Capelei Preasfintei Treimi din Bazilica Salvării şi totodată inaugurarea localelor Bibliotecii Centrului „Studium Generale Marcianum” din Veneţia.
La 19.15, se prevede plecarea cu motonava de la sediul Seminarului Patriarhal la Tessera şi mai departe la ora 19.45 plecarea de la aeroportul „Marco Polo” din Veneţia Tessera cu sosirea la aeroportul Roma Ciampino în jurul orei 20.30.
Alessandro De Carolis

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.