Română | Italiano
AcasăŞtiri201728 Noiembrie: Sf. Maslu în Postul Crăciunului 2017 în Parohia Română Unită "San ...
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11716.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11716.jpg

Ştiri

Sf. Maslu în Postul Crăciunului 2017 în Parohia Română Unită "San Cristoforo" din Udine

Sf. Maslu în Postul Crăciunului 2017 în Parohia Română Unită "San Cristoforo" din Udine

Duminică, 26 noiembrie 2017, la Biserica Parohiei româneşti "San Cristoforo" din Udine credincioşii au participat cu bucurie la Ungerea cu undelemn sfinţit la Slujba Sf. Maslu de obşte. Au slujit pr. Vasile Barbolovici, responsabilul comunităţii din Venezia-Mestre, pr. Vasile Nistor, de la Pordenone/Spilimbergo şi subsemnatul.
La ora 15.00 pregătirea a început cu rugăciunea Acatistului Maicii Domnului - care conţine rugăciuni de o mângâierea vindecătoare şi de foarte mare ajutor - exista posibilitatea de a primi iertarea prin Taina Sf. Mărturisirii sau a Spovedaniei (cum e cunoscută în popor această taină, după termenul slavon românizat).
La ora 15.30 Pr. Vasile B. a dat binecuvântarea cu Sf. Evanghelie peste untdelemnul pregătit pe masa din faţa Sf. Altar, cu cele şapte lumânări dimprejur. În apropiere se aflau toate cele aduse de credincioşi spre sfinţire, în special uleiul, făina, sarea sau unele haine ale celor dragi din familie, în special ale celor bolnavi. Acest ultim aspect nu face parte din taina propriu-zisă, dar lumea este obişnuită să se roage pentru alţii şi prin intermediul obiectelor, lucrurilor sau hainelor pe care le-au purtat şi o să le poarte. Important este să participăm cu credinţă şi să înţelegem esenţa Maslului ca lucrare de har prin care Dumnezeu ascultă, vede, lasă şi iartă fărădelegile noastre şi ne arată calea spre vindecare.
Grupul de enoriaşi care cântă mereu în biserică, împreună cu doamna preoteasă Cristina, au dat răspunsurile şi au însoţit diferitele momente ale slujirii cu cântece înălţătoare şi cu frumoasele colinde româneşti, fiind deja în perioada Postului Crăciunului.
Tuturor le mulţumesc pentru participare şi pe această cale transmit din suflet o urarea: să trăiţi un post de bucurie binecuvântat care să vă ducă la primirea Pruncului Preasfânt şi a Maicii Sale Preasfinte spre mântuirea sufletului şi vindecarea trupului ca oameni cu bună învoire.
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.