Română | Italiano
AcasăŞtiri20174 Decembrie: Primiţi cu colinda?
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11721.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11721.jpg

Ştiri

Primiţi cu colinda?

Primiţi cu colinda?

Grupul vocal „Moroşenii”, format de pr. Ioan Feier în timpul anului 2014 pe vremea când era diacon, a dat sprijin la nivel pastoral în parohiile din: Bologna, Ostiglia şi Mantova, sub îndrumarea pr. Andrei. Pe atunci grupul era format din copii şi tineri. Primul eveniment a avut loc la Ostoglia cu ocazia zilei de 1 Iunie 2014, Ziua Internaţională a Copilului. Azi copiilor li s-au alăturat şi părinţii, bunicii, dând o frumoasă continuitate a păstrării trediţiilor şi obiceiurilor moştenite de la strămoşii noştrii. Azi grupul colaborează cu parohia din Mirandola care are ca hram pe „Sfântul Apostol Andrei”.
Părintele Ioan Feier, în colaborare cu acest minunat grup, a avut iniţiativa, ca şi anul trecut, să merargă cu colinda, ducând ”Vestea cea Bună” a Naşterii Domnului nostru Isus Cristos.
Duminică 3 decembrie 2017 Grupul ”Moroşenii” a ajuns, ca un dar de suflet, la parohiile româneşti din Cesena, Forli şi Ravena, susţinând un frumos colaj de colinzi. Vor mai merge şi în alte parohii.
Aceste evenimente au loc prin bunăvoinţa subsemnatului şi a enoriaşilor parohiei pe care o păstoreşte.
Această perioadă a postului este o perioadă în care dăruim dragoste, ne jertifm pentru fapte bune, pentru credinţă. Fiind pe urma Îngerilor ce au vestit Naşterea Domnului, suntem şi pe urma magilor ce au spus şi ei la rândul lor despre Domnul ce sa născut în ieslea sărăcăcioasă. Inimile noastre să fie sălaş Celui venit din Cer: Pruncul Dumnezeiesc.
Post binecuvântat!
P. Ioan Feier

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.