Română | Italiano
AcasăŞtiri20175 Decembrie: Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Medjugorje
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11618.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11618.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Medjugorje

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Medjugorje

În perioada 1-3 decembrie parohia din Vicenza a participat, pentru al şaselea an consecutiv, la un pelerinaj la Medjugorje. Situat în partea de vest a Bosniei şi Herţegovinei, la 25 km de Mostar, Medjugorie a devenit cunoscut după anul 1981, când şase tineri au povestit despre viziunea lor, susţinând că o aud şi o văd pe Fecioara Maria. Între timp, localitatea s-a transformat într-un loc de spiritualitate în care domină pacea şi liniştea.
Numerosul grup a pornit vineri, 1 decembrie, de la Abaţia Sf. Augustin din Vicenza. Primul popas l-a făcut Trebiciano unde, în Parohia Sf. Andrei, a celebrat Sf. Liturghie. Pe drum pelerinii au ascultat cateheze despre postul Crăciunului, au vizionat filmate despre Medjugorje şi au cântat colinde şi cântece religioase.
Ziua de 2 decembrie a fost foarte intensă. Dis de dimineaţă, pelerinii au pornit spre colina apariţiilor unde au recitat Sfântul Rozar şi, după ce sus pe munte şi-au prezentat intenţiile de rugăciune Fecioarei Maria, au coborât la crucea albastră pentru a asista la Apariţia Fecioarei vizionarei Mirjana. A urmat apoi vizita ghidată a Bisericii Sfântul Iacob şi a locurilor de lângă frumoasa bazilică.
După prânz grupul a asistat timp de o oră şi jumătate la frumoasa mărturie de viaţă a lui Goran, un fost toxico-dependent convertit în comunitatea Cenacolo prin rugăciunile altora la credinţa în Hristos şi în Biserica lui. Comunitatea s-a înfiinţat din iniţiativa sorei Elvira Petrozzi, care a vrut să-şi ofere propria viaţă Domnului în folosul drogaţilor, al tinerilor rătăciţi. Ea adăposteşte tineri rătăciţi, tulburaţi, decepţionaţi, disperaţi, care doresc să regăsească bucuria şi sensul vieţii. Comunitatea doreşte să fie o lumină în întuneric, un semn de Speranţă, mărturie că răul şi moartea nu are ultimul cuvânt. Se propune tinerilor un stil de viaţă simplă, familială, de descoperire a harului muncii, al prieteniei, al Credinţei în Cuvântul lui Dumnezeu, făcut carne în Isus, mort şi înviat pentru noi.
Următoarea etapă a fost vizita orfelinatului sorei Kornelia Kordic care adăposteşte orfani, văduve şi persoane nevoiaşe din Bosnia-Erzegovina. Orfelinatul, construit în anul 1993 cu ajutorul numeroşilor voluntari, îndemnaţi de motto-ul „Unde alţii distrug noi trebuie să construim”, se află la Citluk, o localitate limitrofă oraşului Medjugorje. De la început, încrederea în providenţa divină a fost infinită; atât de mare încât imediat au început să apară semnele ei: ajungeau fără nici o cerere materiale de construcţie, igienico-sanitare, mobilier, etc. Mărturia sorei Kornelija a fost deosebită. În intervenţia ei a pus accept pe încrederea în Bunul Dumnezeu care face să răsară soarele peste fiii săi.
Seara, după cină, pelerinii au participat la adoraţia euharistică organizată în Parohia Sf. Iacob. La întoarcere în Italia timpul a trecut repede. Pe drum au răsunat colindele tradiţiei noastre româneşti şi, spre final, mărturiile cu impresiile enoriaşilor despre pelerinaj.
          
P. Raimondo Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.