Română | Italiano
AcasăŞtiri201710 Decembrie: O lacrimă, o licărire de speranţă. Un gând pios pentru Regele Mihai
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11716.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11716.jpg

Ştiri

O lacrimă, o licărire de speranţă. Un gând pios pentru Regele Mihai

O lacrimă, o licărire de speranţă. Un gând pios pentru Regele Mihai

Azi comunitatea Greco-Catolică din Mirandola, sub ocrotitorul său „Sfântul Apostol Andrei”, a făcut parastas de pomenire a celui ce a fost chemat acasă în împărăţia cerurilor la Cristos Domnul.
Şi-a sfârşit alergarea şi truda aici pe pământul acesta. După o perioadă de luptă pentru a fi înţeles, oamenii poate l-au înţeles..., dar poate prea târziu! Azi, am plecat inimile cu recunoştinţă în faţa unui om cu inimă mare dar mai de preţ, ce ne-a fost rege. Drapelul l-am coborât în bernă, în semn de doliu, dar şi inimile noastre sunt cernite de durere. Putea fi altfel, putea fi alt cum! Timpul a apus, timpul s-a scurs parcă prea repede. Suferind o nedreptate, suferind... „Bunul Dumnezeu să-l aşeze cu sfinţii şi drepţii să-l numere făcându-i parte de odihnă veşnică.
Tot azi am împodobit şi bradul, pentru întâmpinarea Naşterii Domnului Isus Cristos. De ce azi? Am dorit să fim cât mai mulţi, însă fiecare cu slujba sa. Grupul „Moroşenii” au fost cu colinda în parohia Crema, cu prilejul Cinstirii Patronului Spiritual „Sfântul Ierarh Nicolae”, iar cei rămaşi acasă, printre lacrimi, după parastas, ne-am propus, să aducem un strop de speranţă prin colind şi bucuria a fi împreună, o familie. Să reamintim drumul Preacuratei Fecioarei Maria, de a umbla prin frig şi ploaie, în a găsi un locşor pentru a se odihni. Iar la vremea hotărâtă să vină Domnul, în peştera sărăcăcioasă. Noi din inimile noastre să-i facem sălaşul...
O parte dintre credincioşi vor pleca în familiile dumnealor în ţară, o parte rămânem, iar pe această cale le dorim drum bun şi binecuvântat, cu pace şi întoarcere cu bine la a doua casă. Ducând cu dânşii şi salutul nostru cu prilejul sfintelor Sărbători!
P. Ioan Feier

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.