Română | Italiano
AcasăŞtiri201719 Decembrie: Concert de Naşterea Domnului 2017 la Biserica Parohiei Române Unite "San ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Concert de Naşterea Domnului 2017 la Biserica Parohiei Române Unite "San Cristoforo" din Udine

Concert de Naşterea Domnului 2017 la Biserica Parohiei Române Unite "San Cristoforo" din Udine

Duminica, 17 decembrie, la ora 18.30 corul "I CANTORI DEL FRIULI" au susţinut un frumos concert de Crăciun în semn de prietenie şi colaborare între români şi italieni, amintind aniversarea celor 15 ani de prezenţă a primei comunităţi de români aici la Udine, începând cu anul 2002.
Corul a susţinut o serie de cântări religioase de Crăciun şi altele tipice tradiţiei friulane, sub bagheta dirijorului Francesco Zorzini. Organizarea s-a făcut prin disponibilitatea dl. Gianfranco Ioan şi a subsemnatului. Membrii corului au venit voluntar, bucuroşi să cunoască unitatea în diversitatea tradiţiei şi a ritului bizantin în cadrul Bisericii Catolice.
Prin bunăvoinţa monseniorului Luciano Nobile, parohul de la Parohia Catedralei din Udine, am avut permisiunea să includem acest concert în activităţile anuale pastorale, drept o încununare a aniversării celor 15 ani de prezenţă a românilor din parohia noaastră românească aici în Friuli la Udine.
Tuturor vă dorim Crăciun Fricit şi Sărbători binecuvântate. Să ne amintim de prezenţa Pruncului Iisus şi de uimirea la care este chemat omul spre realizarea proprie în relaţia sa cu Dumnezeu înomenit "pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire" (din Crezul Niceo-Constantinopolitan).
P. Ioan Mărginean-Cociş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.