Română | Italiano
AcasăŞtiri20187 Ianuarie: Sărbătoarea Epifaniei în Dieceza de Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11611.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11611.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Epifaniei în Dieceza de Vicenza

Sărbătoarea Epifaniei în Dieceza de Vicenza

Ultima mare sărbătoare care încheie Crăciunul este Epifania. Epifania reprezintă manifestarea lui Isus tuturor popoarelor, reprezentate în această sărbătoare de către Magi. Dacă la Crăciun este Dumnezeu care vine în căutarea omului, la Epifanie este omul care merge în căutarea lui Dumnezeu.
Cu această ocazie, ca în fiecare an, în Catedrala Vicenza „Santa Maria Annunziata” din Vicenza, a avut loc evenimentul tradiţional al Bobotezei: Sărbătoarea Popoarelor. Întâlnirea a fost propusă de biroul diecezan „Migrantes” - al cărui director este părintele scalabrinian Michele De Salvia - şi a văzut o numeroasă participare. La Liturghia, celebrată de Episcopul Beniamino Pizziol, au participat credincioşi ai Centrelor Pastorale din Dieceza de Vicenza, inclusiv şi românii, atât de rit latin, însoţiţi de părintele Petru Mogda, cât şi cei de rit bizantin, însoţiţi de pr. Raimondo Salanschi , recent încardinat în dieceza berică.
Credincioşii români, îmbrăcaţi în straie tradiţionale, au participat prin cântece şi rugăciuni în limba română la diferite părţi ale Liturghiei.
Episcopul Pizziol i-a salutat şi i-a mulţumit: „Sunteţi aici în Italia pentru a trăi, a lucra, a face schimburi de bune relaţii. Mulţumesc preoţii care vă însoţesc pe calea credinţei şi a incluziunii în societatea civilă”. Călătoriile migranţilor pot fi comparate cu cele ale magilor, în sensul unei călătorii în căutarea lui Dumnezeu, dar şi a muncii, al păcii şi al unei drepte bunăstări”. „Aceasta este sărbătoarea bărbaţilor şi femeilor în căutarea adevărului”, a adăugat episcopul, citând mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Păcii, «Migranţi şi refugiaţi, bărbaţi şi femei în căutarea păcii». „Provocarea este cea a integrării: această Liturghie este un model de integrare. Când toată lumea îşi poate aduce propria experienţă şi o poate oferi celorlalţi, ceea ce iese este o bogăţie imensă. Integrarea duce la o îmbogăţire reciprocă”. În cele din urmă, episcopul Pizziol i-a îndemnat să continue în sânul Centrelor Pastorale, „comunităţi de credinţă şi afecţiune”, ajunse la 20 de ani de existenţă.
Biroul de Presă / L'Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.