Română | Italiano
Acasă
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11566.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11566.jpg

Acasă

Ultimele ştiri

25 Mai 2020: Experienţa mea în perioada izolării. Acum se reporneşte, dar cum?

Experienţa mea în perioada izolării. Acum se reporneşte, dar cum? Sunt parohul comunităţii greco-catolice române din Livorno. Această perioadă a pandemiei reprezentat pentru mine şi pentru comunitatea noastră parohială un timp întunecat şi o experienţă de îngrijorare, dezorientare şi „pierdere”, mai ales în prima fază. Ca preot şi părinte al parohiei noastre din momentul în care s-a decis sistarea celebrărilor liturgice în biserici şi faptul de a mă regăsi de unul singur într-un lăcaş de cult gol mi-a provocat o durere şi o profundă tristeţe, deoarece conştientizam imposibilitatea şi ineficacitatea de a fi împreună cu ... (citeşte tot articolul)
P. Vasile Orghici

21 Apr 2020: Anunţ deces: s-a întors la Casa Tatălui doamna Teodosia Şoptea, mama părintelui Vasile Şoptea

Anunţ deces: s-a întors la Casa Tatălui doamna Teodosia Şoptea, mama părintelui Vasile Şoptea Cu durere în suflet dar cu credinţă în Hristos cel Înviat anunţăm că astăzi, 21 aprilie 2020, şi-a încheiat călătoria pământească doamna Teodosia Şoptea, mama Părintelui Vasile Şoptea din parohia Monfalcone (GO). Colegiul preoţesc şi credincioşii parohiilor din diaspora italiană îşi exprimă vecinătatea faţă de pr. Vasile în aceste momente de suferinţă, timp în care o încredinţează pe mama sfinţiei sale milei lui Dumnezeu. Dumnezeu s-o odihnească în pace. În veci pomenirea ei! (citeşte tot articolul)
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

13 Apr 2020: Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop şi Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş – Blaj, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop şi Mitropolit  al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş – Blaj, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică Onoratului cler împreună slujitor, cuvioşilor călugări şi călugăriţe, iubiţilor credincioşi greco-catolici şi tuturor creştinilor iubitori de Dumnezeu Iubiţi credincioşi, În noaptea trecută am auzit cu toţii chemarea Bisericii, chemarea lui Dumnezeu: „Veniţi să luaţi lumină”. În întuneric, în beznă, a răsunat în bisericile şi în capelele noastre această chemare tainică în care se sintetizează nu doar viaţa de creştin, ci însăşi existenţa fiecărei fiinţe umane, mai ales în zilele de îngrijorare pe care le trăim. Adesea viaţa noastră ... (citeşte tot articolul)
† Cardinal Lucian

26 Mar 2020: Indicaţii despre celebrările pascale în Bisericile Catolice Orientale

Indicaţii despre celebrările pascale în Bisericile Catolice Orientale Ţinând cont de evoluţia rapidă a pandemiei de Covid-19, inclusiv în multe ţări de unde sunt originari sau îşi au reşedinţa permanentă credincioşi ai Bisericilor Orientale Catolice, Congregaţia pentru Bisericile Orientale, îi invită pe toţi capii Bisericilor sui iuris să emită dispoziţii în conformitate cu instrucţiunile pe care Autorităţile Civile le-au stabilit pentru limitarea contaminării, şi să favorizeze această linie de conduită împreună cu celelalte Biserici creştine, catolice sau necatolice, care sunt prezente pe acelaşi teritoriu. În vederea ... (citeşte tot articolul)
Don Flavio Pace Subsecretar

17 Mar 2020: Mesajul PF Cardinal Lucian în contextul instituirii stării de urgenţă în România

Mesajul PF Cardinal Lucian în contextul instituirii stării de urgenţă în România Blaj, 17 martie 2020 „Domnul este ajutorul şi apărătorul meu, în El a nădăjduit inima mea şi mi-a ajutat” (Ps. 27,9) Iubiţi fii ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Instituirea stării de urgenţă de către Excelenţa Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, conferă autorităţilor Statului mijloacele juridice, administrative şi economice necesare prevenirii, limitării şi combaterii epidemiei cu COVID - 19. Această măsură, expresie a responsabilităţii şi a preocupării faţă de sănătatea cetăţenilor României, este ... (citeşte tot articolul)

17 Mar 2020: Îndemnul la solidaritate al ambasadorului României în Italia, George Bologan

Îndemnul la solidaritate al ambasadorului României în Italia, George Bologan Stimaţi concetăţeni, comunitatea noastră, alături de cea italiană, este, acum, într-un moment care îndeamnă la comportamente de responsabilitate peste tot în lume. Ne aflăm într-o situaţie fără precedent pentru generaţia noastră care ne-a perturbat ritmul normal de viaţă. Suntem afectaţi în egală măsură, indiferent de statut sau condiţie socială. Boala ne arată limitele. De aceea am convingerea că, de această dată, mai mult decât până acum, trebuie să fim solidari între noi şi faţă de prietenii noştri italieni, pentru că altfel vom fi complet ... (citeşte tot articolul)
George Bologan Ambasador / Ambasciatore

Ultimele evenimente foto

7 Feb 2020: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859
7 Feb 2020: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859
1 Feb 2020: Religii şi provocări ale viitorului
1 Feb 2020: Religii şi provocări ale viitorului
18 Ian 2020: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini
18 Ian 2020: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini
10 Dec 2019: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească
10 Dec 2019: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească
10 Dec 2019: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord
10 Dec 2019: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord
10 Dec 2019: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza
10 Dec 2019: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza
7 Dec 2019: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa
7 Dec 2019: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa
4 Dec 2019: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord
4 Dec 2019: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord