Română | Italiano
AcasăŞtiri201322 Aprilie: Taina Sfântului Maslu în Parohia din Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11636.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11636.jpg

Ştiri

Taina Sfântului Maslu în Parohia din Vicenza

Taina Sfântului Maslu în Parohia din Vicenza

Duminică 21 aprilie a. c., s-a celebrat, pentru a doua oară în Parohia din Vicenza, Taina Sfântului Maslu.
La eveniment au participat 7 preoţi din protopopiatul Triveneto: pr. Ioan Mărginean-Cociş de la Udine, pr. Marian Liviu Gheorghe - Oderzo, pr. protopop Vasile Alexandru Barbolovici - Mestre, pr. Aetius Pop - Padova, pr. paroh Raimondo Salanschi, pr. Dumitru Petrovan - Villafranca şi pr. Meseşan Andrei din parohia Ostiglia.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către părintele Ioan Mărginean-Cociş. El a subliniat rolul Preasfintei Treimi în viaţa creştinului şi despre cum, acesta din urmă, este chemat să-şi menţină şi să-şi cultive credinţa chiar şi departe de ţară. Adresându-se numeroşilor tineri din parohie Părintele a recomandat acestora să fie în stare de „trezvie” sufletească. Trezvia este o stare sufletească comparată cu starea pe care o are omul când priveghează. Trezvia se manifestă şi prin paza minţii pentru înlăturarea din minte a ceea ce este negativ, pentru neprimirea în minte şi necontinuarea în conştiinţă a lucrurilor care sunt aducătoare de nelinişte, care duc la dezorientare şi devieri. Propunerile lumii mondene sunt multe - a subliniat părintele - dar tinerii, după modelul Sfintei Fecioare Maria, trebuie să „aleagă partea cea bună”.
A urmat prelegerea pr. Meseşan Andrei, care a vorbit credincioşilor despre importanţa Tainei Sfântului Maslu prin care se dobândeşte vindecarea bolilor trupeşti dar mai ales al celor sufleteşti.
La sfârşitul slujbei pr. paroh Raimondo Salanschi a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru participare şi a reamintit enoriaşilor programul liturgic pentru perioada următoare.
La terminarea celebrării a urmat o agapă frăţească, pregătită cu dragoste de familiile Caraba şi Pătrăuş - credincioşi ai parohiei noastre -, şi neobositele „badante”, care se întâlnesc în fiecare duminică după sfintele slujbe în sala special amenajată lor în cadrul parohiei.
Monica Salanschi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.