Română | Italiano
AcasăŞtiri201123 Decembrie: Vizita pastorală a PS Claudio Stagni, episcopul Diecezei de Faenza ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11629.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11629.jpg

Ştiri

Vizita pastorală a PS Claudio Stagni, episcopul Diecezei de Faenza (Emilia-Romagna), în parohia greco-catolică “Sf. Gheorghe” din Faenza

Vizita pastorală a PS Claudio Stagni, episcopul Diecezei de Faenza (Emilia-Romagna), în parohia greco-catolică “Sf. Gheorghe” din Faenza

Prilej de bucurie, în data de 18 decembrie 2011, pentru întreaga comunitatea greco-catolică din Faenza cu ocazia vizitei pastorale a P.S. Claudio Stagni şi a pr. protopop Marinel Mureşan. Anul trecut vizita pastorală a fost făcută de vicarul general al episcopiei de Faenza: Mons. Roberto Fortunato Brunato împreună cu pr. protopop Marinel Mureşan, anul acesta Preasfinţia Sa a dorit să fie în mijlocul comunităţii noastre din Faenza şi să concelebreze Dumnezeiasca Liturghie împreună cu pr. paroh Horea Augustin Costinaş.
În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a subliniat importanţa genealogiei lui Isus, importanţa împlinirii poruncii de unitate vizibilă a Bisericii lui Cristos şi a mulţumit pr. Augustin Horea pentru activitatea desfăşurată în cadrul diecezei de Faenza. Din partea comunităţii pr. Horea Augustin a dăruit episcopului de Faenza o icoană cu Maica Domnului.
La sfârşitul liturghiei copii din parohie, îmbrăcaţi în costume naţionale, l-au colindat pe Preasfinţia Sa şi i-au urat “La mulţi ani!”. Profund mişcat de colindele copiilor Ecelenza sa le-a dăruit cadouri copiilor, a mulţumit ipodiaconului Aronel Coroian şi soţiei sale pentru frumoasele răspunsuri la liturghie şi a spus că anul viitor va veni din nou cu plăcere.
Această sărbătoare a fost marcată în cadrul unei festivităţi desfăşurate în sala festivă a parohiei, prin colinzi susţinute de grupul de colindători ai parohiei, urmând o agapă frăţească cu mâncăruri tradiţionale pregătite de credincioşii din parohie.
Ipodiacon Aronel Coroia

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.